unnamed (9) In verband met het warme weer krijgen verschillende vogels een tropische ‘regenbui’ in DierenPark Amersfoort. In een aantal vogelverblijven is een speciaal sprinklersysteem te vinden dat voor een zeer plaatselijke bui zorgt. ‘‘Met name voor papegaaien is douchen erg belangrijk voor hun verenkleed,’’ vertelt vogelverzorger Sander Drost.

Wanneer de zon straalt en de temperatuur stijgt, is dat niet alleen voor mensen een reden om verkoeling te zoeken. Aan het begin of einde van de dag laten de Amersfoortse dierverzorgers het regenen bij een aantal vogelsoorten. ‘‘De vogels beginnen dan meteen enthousiast te douchen’’, vertelt de verzorger. ‘‘Het is elke keer weer geweldig om te zien hoe vrolijk de vogels reageren op het water.’’ Vandaag vermaken de groenwangamazones, koereigers en kwakken zich in de verfrissende bui.

unnamed (9)Het gespetter en gekwetter is niet alleen leuk om te zien, het is ook belangrijk voor de verzorging van de veren. ‘‘Ook voor de mensen thuis is het aan te raden hun papegaai af en toe nat te sproeien’’, vertelt de vogelverzorger. Op warme dagen wordt niet alleen voor verkoeling bij de vogels gezorgd; ook andere dieren en kinderen spelen onder de sproeiers in DierenPark Amersfoort.

https://youtu.be/N1TAICvcXQI