unnamed (14)DierenPark Amersfoort is verblijd met de geboorte van drie mantelbaviaantjes. De jonge apen maken het goed. ‘‘De bavianen kennen geen paarseizoen, dus wij kunnen het hele jaar door worden verrast met jongen’’, vertelt dierverzorger Teun Ent.

Het is een drukte van belang op het bavianeneiland. De drie jongen, die pas na ongeveer acht weken een bruine vacht krijgen, steken met hun donkere haren af bij de rest van de groep. Toen de dierverzorger ‘s morgens de apen controleerde, bleek voor de derde keer in korte tijd een aapje te zijn geboren. ‘‘Drie kleintjes zo vlak na elkaar is wel erg leuk’’, vertelt de dierverzorger. ‘’Nu kunnen de leeftijdgenootjes gezellig samen de aap uithangen.’’

De baviaantjes houden zich goed vast aan hun moeder en andersom geldt hetzelfde. “De kersverse moeders houden hun jong geregeld vast aan hun staart als hun kleintje te ver weg wil spelen’’, legt dierverzorger Teun uit. Aangezien elke geboorte weer een verrassing is, is het onduidelijk of er nog meer jonge baviaantjes gaan volgen tijdens deze geboortegolf in DierenPark Amersfoort.

https://youtu.be/53sqDKwcL5U