unnamed666tDe kraan is opengedraaid voor het vullen van de vierhonderd meter lange expeditierivier. Over twee weken moet de rivier met 3,5 miljoen liter zijn gevuld. Het water vormt de basis van de nieuwe Grote Wildernis: niet alleen kan er over het water worden gevaren, ook is de rivier een belangrijke bron voor al het leven in de Wildernis.

Per uur wordt er ongeveer 10.000 liter water in de rivier gespoten. Het water is afkomstig uit een eigen bron van het DierenPark: vanuit een diepte van vijftig meter onder de grond wordt het kraakheldere water naar boven geborreld. “Op deze rivier kunnen de bezoekers over een kleine maand waterfietsen langs onder andere geelborstkapucijnerapen, maki’s en giraffen”, vertelt Astrid Wassenaar (Hoofd ZOO & Beleving). “Niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor de dieren is het water erg belangrijk: zo is de sitatoenga, een nieuw hoefdiersoort in het DierenPark, gek op zwemmen en de giraffen en zebra’s zullen regelmatig aan de oever van de rivier gaan drinken”, vervolgt Astrid.

unnamed (2)Op zaterdag 4 juli wordt de Grote Wildernis geopend. Naast dat de bezoekers vanaf die dag vanaf het water de Wildernis kunnen ontdekken, kunnen zij ook wandelend via kronkelende bospaadjes en een grote brug op avontuur in het uitbreidingsgebied.

 

https://youtu.be/XhsciGQxwag?list=PLucZ-tFMcIvNbms65kRC5AaKDV4wfZS7c