Magisch samenspel van vuur, water, licht, sneeuw en geluid Duizenden lampjes, knisperende vuren, sneeuw, kraampjes en indrukwekkende lichtillusies: DierenPark Amersfoort is druk met de voorbereidingen voor de kerstvakantie. “Wij hebben dit jaar wéér nieuwe activiteiten toegevoegd, zoals een metershoge sleebaan’’, vertelt projectleider Hylke Steggerda. ‘’Natuurlijk kun je ook weer marshmallows roosteren, oud-Hollandse spelletjes spelen en meegaan met de sfeervolle winterwandeling… en dat allemaal in een betoverend verlicht park.” 

DierenPark Amersfoort is de hele kerstvakantie (24 december t/m 8 januari) omgetoverd tot een winterlandschap in kerstsfeer. “Een magisch samenspel van vuur, water, licht en geluid doet je van de ene in de andere verrassing vallen,‘’ vertelt Hylke. “Pas wel op als je van de besneeuwde sleebaan naar beneden glijdt, er schijnt daar een verdwaalde berggeit flink van zich te laten horen…” Tijdens de vakantie kunnen bezoekers ook deelnemen aan de gratis winterwandeling door het park waarbij een gids vertelt over de dieren die dol zijn op de winter en welke parkbewoners liever de warmte opzoeken.

Op 27, 28, 29 en 30 december blijft het park extra lang geopend tot 20.00 uur tijdens de populaire Warme Winteravonden. Bezoekers kunnen tijdens deze avonden marshmallows roosteren bij het vuur, luisteren naar livemuziek en de avond onvergetelijk maken met een winterselfie. ‘‘Nieuw dit jaar is de Wonderlijke Wintervaart, hier kunnen bezoekers in de fietsboot een onvergetelijke tocht maken over de verlichte rivier”, vertelt de projectleider. “Ik ben er erg enthousiast over en kan niet wachten op de reacties van onze bezoekers.” De Warme Winteravonden zijn vanaf 16.00 uur te bezoeken voor het tarief van € 12,50 per persoon in DierenPark Amersfoort.

https://youtu.be/kExwF4PSVnU