Op 11 december 2021 wordt, voor het tweede jaar op rij, een grote kerstboom verlicht voor de Emmaüskerk. De boom blijft t/m 27 december verlichting geven aan het Soesterkwartier.

In deze periode zijn er ook allerlei initiatieven die het gevoel van verlichting zullen onderstrepen. Winkeliers, ondernemers en andere betrokkenen uit het Soesterkwartier, zetten zich in deze periode extra in voor verlichting in de wijk. De organisatie wil ook de andere buurtbewoners stimuleren om te kijken naar elkaar. “Juist nu moeten we wat beter op elkaar letten, de dagen zijn al donker genoeg,” aldus de organisatie. “Een oudere buurvrouw, een zieke buurman, of gewoon iemand die veel alleen is, zomaar wat voorbeelden van situaties die we in iedere straat tegen kunnen komen. Zo ook in het Soesterkwartier. We willen met de boom de buurt wat gezelligheid bieden, maar vooral ook stimuleren om zelf alert te zijn en misschien eens iets (extra’s) te doen voor de mensen om je heen.” De organisatie verbindt diverse initiatieven die al genomen worden op dit vlak, bijvoorbeeld de Engelenactie. “Deze actie is een initiatief van de Buurtkerk. Je kunt je aanmelden als engel of je meld iemand aan die wel een engel kan gebruiken. Het idee is dat je iets leuks of lekkers bedenkt, dat op de stoep zet bij iemand, aanbelt en wegrent. De ander is dan in het geheim verrast!” Deze en nog veel meer dingen die georganiseerd worden, kun je terugvinden op soesterkwartierverlicht.nl. Uiteraard moet er rekening gehouden worden met de coronamaatregelen, de activiteiten worden hier op aangepast.

KERSTVERLICHTINGSROUTE
Natuurlijk kan het Soesterkwartier ook zelf weer massaal verlichting brengen door het versieren van huizen en straten. Vorig jaar heeft Marisca Jacobi van iaMeventz een mooie route samengesteld. Dat werd met groot succes ontvangen door honderden Soesterkwartierders, Amerfoorters en omwonenden. Dus dit jaar weer terug: de kerstverlichtingsroute! Soesterkwartierders worden opgeroepen om hun huizen en straten extra uitbundig te verlichten, zodat er weer een mooie route kan worden uitgestippeld. “Doe dit uiterlijk op 5 december, dan kunnen wij vanaf 6 december bezig met een mooie route,” zegt Jacobi. Op 11 december tussen 17:00 uur en 20:00 uur, kan er een geprinte route worden gekocht bij de boom voor een kleine bijdrage van € 2,-. Na 11 december wordt de route (gratis) ook digitaal beschikbaar gesteld op soesterkwartierverlicht.nl.