dode_gevonden_in_huis_aan_veluwelaan_eindhoven_foto_gabor_heeres_sq_vision_mediaproduktiesOnderstaand, zult U in de straat waar U woont hopelijk niet mee maken. De kans is natuurlijk klein, want WIJ Soesterkwartierders letten wel op.

  • { Een 70-jarige vrouw uit …… heeft wekenlang dood in haar huis gelegen. Toen de onderbuurvrouw erg veel overlast kreeg van groene vliegen schakelde ze de politie in. Agenten kwamen direct op de melding af en ontdekten het lichaam van de vrouw die een natuurlijke dood is gestorven,}

Natuurlijk leest U ( BuurtJan of BuurtJoke) dit soort berichten in de media maar ja, bij U in de straat kan dat niet.

Of…… blijven de gordijnen van tante Truus of ome Piet wel erg lang gesloten.

Of….  Was die mevrouw op nummer .. nu niet geopereerd aan haar heup na die akelige val?

Wel omdat U toch een rondje met de hond doet, kijkt U even hoe het met deze mede straatbewoners is, toch?

  • Ja maaaaarrrr er bestaat toch zoiets als “hulpverlening” en “thuiszorg”, het Wijkteam en nog wat organisaties, die zich al dan niet als organisatie met deze zaken bemoeien.

Het antwoord ligt voor de hand, JA, die zijn er maar die hebben niet de ogen en kennis die U wel heeft in de straat waar U woont. En laten we wel weten, gelukkig doen we heel veel voor onze medemens in de straat.. Brengen we hulpbehoevende naar de dokter of ziekenhuis, halen ze op van het station en ga zo maar door. Maar hoe komen ze nou in 2017 te weten, dat er hulp nodig is. De medewerkers van het Wijkteam, krijgen een afwachtende rol.

hond-uitlaten-avondWel dan doen we het zelf wel, bewoners Soesterkwartier  en wat zou het handig zijn als U dat bent. U loopt als “BuurtJan of BuurtJoke” toch 3 x per dag met de hond. Of komt 2 x per dag langs het huis van Ome Piet.. ff sjekken dus.

Maar misschien is er wel iemand in de straat waar u woont, die zegt, “weet je, ik loop wel een rondje, of ga even langs”. Handig voor alle partijen.

Het Soesterkwartier staat bekend om zijn grote saamhorigheid en als er een probleempje is, worden in “nowtime” een paar honderd bewoners opgetrommeld. En nu zouden we per straat niet 1 persoon kunnen vinden, die zegt. “ff sjekken” bij Piet?

Wat eigenlijk een vanzelfsprekende vraag is. Hoe doet ome Piet nu zijn boodschappen, met de kunstheup. Picknick is de oplossing. Correct, alleen een klein probleem, de klant moet internet hebben, er mee om weten te gaan en kunnen internet bankieren. Zo niet, geen Picknick, geen boodschappen, geen eten.

Geen paniek, de BuurtJan en BuurtJoke weten raad. Zij nemen contact op met de SKSD. Of te wel de

kopie_van_babboe-033-081010_1Soesterkwartierse Shopping Dienst

Nou ja, die nog opgericht moet worden. Maar in theorie geeft BuurtJan of BuurtJoke, de boodschappen door aan de SKSD en die bezorgd deze bij Ome Piet.

Vergt dit nu veel tijd, moeite. Het lijkt niet zo te zijn.

Wat zeker gaat meetellen, is dat door de wijzigingen in de “Zorg en Welzijn” er straks geen professionele hulpverlener meer automatisch op de stoep staat. WIJ, Soesterkwartier dienen het zelf te regelen en natuurlijk zijn er vrijwilligers die deze taak al doen.

En misschien, heel misschien, leidt dit artikel tot de medewerking van een ondernemer, of organisatie, die een bestelbus heeft, waar alleenstaande thuis mee opgehaald kunnen worden, om ergens een activiteit bij te wonen. bv. Een Bingomiddag, of iets anders.

handen-team-samenwerkenBeste Soesterkwartierders, Wij Buurtnetwerken, hebben Uw hulp dringend nodig. Probeer in Uw straat een “netwerkje” te maken en geef de naam van de BuurtJan.SK, of BuurtJoke.SK door aan onderstaande personen. Misschien weten de mensen achter NEXTDOOR wel een prachtige oplossing met het verbinden van de BuurtJannen en Joke’s.

En heeft U een mooi / leuk verhaal. Meldt het de redactie van de wijkwebsite. Wij verzamelen deze verhalen en  1 x per maand maken we dan een klein artikel over het wel en wee van onze wijk.

redactiesoesterkwartier@gmail.com

Wil U mee doen als “BuurtJan.SK of BuurtJoke.SK” en/of meerdere personen uit Uw straat, meld dit  aan :

oedsblok@gmail.com.

Wilt u op enige manier bereid zijn wat boodschappen te doen voor mensen die niet uit huis kunnen.

marie.annema@welzin.nl

Wilt U als bewoner  mee praten met het Burennetwerk. Er bestaat een bewonersgroepje die hun wensen/meningen kenbaar kunnen maken. Aanmelden bij:

oedsblok@gmail.com.

Auteur, Karel van Rooy.