dsc_5650Speeltuin Rivierenwijk. 15 oktober 2016, al vroeg worden op de Dollardstraat diverse  volgeladen auto’s gespot. Kinderen en volwassene laden allemaal dozen, koffers en plastictassen uit. Dat alles gaat naar binnen bij de Speeltuin Rivierenwijk.

Een groot aanplakbord wordt snel aan de voorzijde van de weg gezet. Het verwijst naar de te houden “kleedjesmarkt”, maar dan binnen gezien de regen die op dat moment valt.

Rond 09.30 is de “grand”opening. Maar er wordt door kinderen nog stevig gebouwd, geknutseld en gemonteerd. Het oude speelgoed waar afstand van wordt gedaan, wordt nog eenmaal in elkaar gezet. Zo verschijnt er een racebaan op de vloer. Een metershoge bouwkraan verrijst achter een tafel en er wordt driftig mee gespeeld. Afscheid doen is moeilijk.

Moeders draperen met enige weemoed de kleuterkleren van dochter of zoon.  Het schoenen-rek is thuis kennelijk leeg, want aan schoenen en laarzen geen gebrek.

dsc_5605Tafels vol met kinderkleding, boeken of ander leesvoer. Dozen met kleding worden geopend, maar niet uitgepakt. De kinderen, dwalen door de ruimte, zelf op zoek naar het ultieme speelgoed. Moeders waarschuwen hun kroost, dat ze niet met meer spullen naar huis gaan, dan gekomen. Dus enige voorzichtigheid is geboden.

Onderling worden de tafels met kleding, speelgoed etc. nauwkeurig door de kleintjes onderzocht en hoe je ook wend of keert een paar dsc_5643moeders gaan overstag. Speelgoed verwisseld van eigenaar voor een habbekrats. Blije gezichten en soms een traan als een zoveelste stuk speelgoed is uitgezocht.

csc_5634Ondanks de zeer enthousiaste mensen, die veel moeite hebben gedaan om een rommelmarkt te organiseren of aan deel te nemen. Er zijn geen kopers. Af en toe komt er een belangstellende, maar van een uitverkoop zal vandaag geen sprake zijn.

Gevreesd mag worden, dat de woorden “ik  ga niet met meer spullen naar huis, dan ik gekomen ben” niet haalbaar zal zijn.

Vast staat wel, dat de onderlinge sfeer heel leuk was. Het was gezellig met elkaar, de koffie en thee. Drinken voor de kids en er werden stukjes Appel en aardbeien uitgedeeld.

csc_5635Vanmiddag is er om 13.30 uur een kinderbingo.

Verslag en foto,s Karel van Rooy. klik hier.