Met gepaste trots kondigen wij de verschijning aan van het boek

De Wagenwerkplaats Het spoor, de strijd, de toekomst.

Het is geschreven door Jeroen de Valk en Arjan Klaver en bevat tal van nieuwe foto’s, gemaakt door Fred Oosterhuis, en oude foto’s, verzameld door beeldredacteur Nico Brons.

Het boek is veel meer dan alleen een kroniek van de opkomst en onder­gang van deze grootste werkplaats van de NS in het hart van Nederland. Het gaat ook over de strijd van de burgers van de stad om de sloop van de industriële monumenten te voorkomen, de creatieve explosie in dit stadsdeel na het vertrek van de treinstellen en de arbeiders, de komst van visionaire ondernemers, de utopische dromen over de toekomst van dit immense terrein van ongeveer 25 hectare tussen het station en de volkswijk het Soesterkwartier, de moeizame worsteling van omwonenden, gemeente en NS om er samen iets moois van te maken.

Op zaterdag 22 oktober houden we het boek ten doop in de Veeren­smederij, de thuisbasis van Holland Opera. Het begint om 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur) en is om uiterlijk 18.00 uur afgelopen, want om 20.00 uur moet de zaal klaar zijn voor de voorstelling Dwaalhuis (van harte aanbevolen!). Het adres is Soesterweg 330.

U bent bij deze uitgenodigd voor de presentatie van De Wagenwerkplaats Het spoor, de strijd, de toekomst. Het boek kost € 24,50 en is na afloop van het officiële gedeelte ter plekke te koop.

Uitgeverij stichting regionaal Spitwerk,

 

Peter van Breugel

Eric van der Velden

Arjeh Kalmann