NIEUWS

Iedere dinsdag en zaterdag Fablab

Iedere dinsdag van 14-22u en iedere zaterdag van 13-17u is het Fablab open. Je kunt dan langskomen om te 3d-printen, lasersnijden, frezen, programmeren, knutselen met elektronica of vinyl snijden. Kijk even op fablabamersfoort.nl voor de voorwaarden.

Expo Serendiep was geweldig!

Een hele week lang was er in Rotterdam een bonte verzameling van denkers, makers en wereldverbeteraars bij elkaar voor Expo Serendiep. Het was een pilot voor een doe-het-zelf wereldtentoonstelling waarin voor de grote problemen van onze tijd de doe-het-zelf oplossingen de aandacht kregen.
Het schip Serendiep was de basis voor de Expo. In het ruim was een werkplaats ingericht waar diverse workshops gegeven werden en in de theaterzaal waren lezingen, brainstorms, workshops en een film te zien. Op de kade was een doek gespannen waaronder ook workshops plaatsvonden en waar samen gegeten werd. De line-up werd gevuld, niet alleen door bekenden van De WAR, maar ook door mensen die we nog niet kenden en die met relevante dingen bezig zijn.
Voor wie de expo heeft gemist, alle lezingen zijn opgenomen en zullen binnenkort beschikbaar komen om terug te kijken. De link zullen we delen in de volgende nieuwsbrief. De workshops, tsja, misschien krijg je nog eens een kans bij een volgend evenement. We zijn zeker van plan om de Expo te herhalen en uit te laten groeien tot een terugkerend moment voor kennisuitwisseling tussen bezoekers en deelnemers en voor deelnemers onderling.

Potje Jam – donderdag 6 oktober 20:30 [Geldersestraat 6]

De WAR en Popmakers presenteren: Potje Jam Jazz Flavoured o.l.v. Hop & Bakker

Opnieuw in de WAR: Potje Jam, dé maandelijkse Jazz Jam voor iedereen die ‘into’ Jazz is.
Ben je jazzliefhebber en speel je een instrument? Dan kun je meedoen met Potje Jam! Moet je daarvoor heel goed zijn? Nee, dat hoeft niet, je moet wél willen improviseren (anders is het geen Jazz, vogel!) Én het is handig als je de standards van het ‘Potje Lijstje’ hebt bestudeerd (hier onder)

Is Potje Jam ook bedoeld voor luisteraars? JA! Jazz kan spannend zijn, swingend, sfeervol of energiek en is écht niet alleen bedoeld voor een kleine groep ingewijden. Jazz is voor iedereen, zeker op de manier waarop Hop & Bakker het brengen. Kom luisteren hoe dit duo elke Potje aftrapt met een mini concert, daarna zijn gitarist Sander Hop en bassist Guus Bakker de sessiesleiders. Want muzikanten uit alle windstreken moeten in toom gehouden worden en verdienen wel wat begeleiding tijdens een Potje Jam.
Een sprankelende avond die nooit hetzelfde zal zijn: Door de wisselende bezetting is elke editie weer een verrassing!

Wil je graag meedoen of komen luisteren? Meld je dan aan via www.popmakers.nl.
Potjelijst:

  • Serenade to a Cuckoo – Fm
  • Love For Sale – Bbm (1e akk Eb)
  • Adam’s Apple – Ab
  • Out of Nowhere – G
  • I’m Beginning to See the Light – F (voc Desi)
  • Hipsippy Blues – Fm

Studium Generale lezing: Saskia van den Muijsenberg – Biomimicry, innovatie geïnspireerd door 3.8 miljard jaar leven op aarde – zondag 9 oktober 15:00-16:30 – [Dagruimte Heiligenbergerweg 34]

Windturbines geïnspireerd door walvissen, antibacteriële oppervlakten geïnspireerd door zeewier, zelforganiserende systemen geïnspireerd door bijen; het zijn allemaal voorbeelden van biomimicry. Biomimicry, het ontwerpen op basis van de natuur, is een ontwerpfilosofie en innovatiemethode. In deze presentatie laat Saskia zien hoe innovatie gebruik kan maken van beproefde ontwerpen en processen in de natuur om zo problemen op menselijke schaal op te lossen.
Saskia van den Muijsenberg uit Amersfoort is oprichter van biomimicryNL. Als ‘Certified Biomimicry Professional’ stelt ze anderen in staat van de natuur te leren om allerhande hedendaagse maatschappelijke, organisatorische of technische uitdagingen het hoofd te bieden.
De lezing van Onno Zijlstra die afgelopen maand plaats zou vinden ging door omstandigheden niet door. Deze lezing is verplaatst naar 11 december.

De goede dood door theatergroep Pommodoro – 9, 15 en 16 oktober, 14:00 en 20:15 [Auditorium Heiligenbergerweg 34]

Een tragi-komedie geschreven door Wannie de Wijn.
In het stuk “ De goede dood” stappen we binnen in de woonkamer van Bernard waar zijn familie en een goede vriend bij elkaar gekomen zijn op de avond voor zijn dood. De volgende ochtend om negen uur gaat hij sterven. Ieder denkt er het zijne van en gaat er op zijn eigen manier mee om. Er wordt gelachen, gedronken, en zelfs gezongen, maar ook geworsteld en gehuild, gescholden en geschreeuwd, die laatste avond van Bernards leven.
Spel: Jan v.d. Smissen, Pieter Jongsma, Winfried Laane, Jeanine Peters, Vera Hennink, Marius Hardonk.
Regie: Elisabeth Loot Verlee.
Entree: € 15,- (incl. koffie )
Reserveren: www.theatergroep-pommodoro.nl/voorstellingen.

 

Wat is De WAR?

De WAR is het huis van ondermeer de Spullenmannen, Meet je Stad, het Repair Cafe, FabLab Amersfoort, Studium Generale Amersfoort en Universiteit Amersfoort. U kunt De WAR ook volgen via www.twitter.com/uitdewar en op facebook.
De WAR is een open laboratorium in de voormalige Willem III kazerne in Amersfoort. Uitvinders en kunstenaars vinden er een werkplaats, kennis en een plek voor experimenten. Starters vinden er een betaalbaar kantoor samen met andere creatieve ondernemers. Publiek is er getuige van de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunst, wetenschap, innovatie en duurzaamheid. Je kunt De WAR vinden op Heiligenbergerweg 34 in Amersfoort.