dsc_6984-nefAmersfoort 12 november 2016, onder zeer grote belangstelling is omstreeks 13.00 uur de boot met Sinterklaas weer aangekomen .

Vergezeld van meerdere “pieten”boten, is de Goed Heiligman gezond en wel op Amersfoortse bodem gestapt.

Na het middag uur verzamelden zich honderden kinderen en ouders aan beide zijde van de Eem. Dranghekken waren geplaatst langs beide kade’s. Het koude weer , noch de “gekleurde onrust”in Nederland, weerhield de Amersfoortse inwoners om de aankomst van Sinterklaas mee te maken.

csc_7030Burgemeester Bolsius, had aan de Gildezijde zijn kwartier opgeslagen en versloeg mede de live uitzending van Omroep Eva. Met camerabeelden aan boord en beide oevers/kade’s was goed te volgen waar de Sint zich bevond.

Er werd veel, heel veel gezongen om de brug zover te krijgen dat de boten er door mochten, maar uiteindelijk was het dan rond 13.00 uur zover en langzaam , zeg maar statig, voer de Sint naar de aanlegsteiger.

Hier verwelkomde onze Burgervader de Goed Heiligman en  werd er een kort interview gehouden.Hierna begaf de SInt zich langs de vele kinderen, schudde handjes en de pieten deelden pepernoten uit. Gelukkig voor de andere zijde, was de fietsbrug vrijgehouden en kon de SInt ook aan de Eemplein zijde zijn opwachting maken. Amerigo stond al klaar om een rijtoer te maken door de binnenstad.

csc_7026Gevolgd door een bonte stoet van “zwarte”pieten en natuurlijk gekleurde versies, vertrok de Sint vanaf het Eemplein. Vanavond mag dus weer de schoen worden gezet.

Verslag  en foto,s Karel van Rooy

Foto impressie

Beeldmateriaal EVA.