1 (35)In het kader van de week van de Eenzaamheid worden er op diverse plaatsen in Amersfoort manifestaties gehouden, waaronder “De langste tafel van Nederland”

Zo ook in wooncomplex Puntenburg waar de Vijverzaal werd ingericht voor deze activiteit. Ten opzicht van de vorige editie van 2014 waren er beduidend minder inschrijvingen. Daar waar vorig jaar nog 80 deelnemers werden genoteerd, nu was dit een 25 tal inschrijvingen vooraf.1 (33)

1 (5)Het menu, was er een van de oud Hollandse pot. Soep, zuurkool met worst en een toetje en voor een gering bedrag kon een ieder aanschuiven.

Samen eten verbindt. Samen eten is een gemakkelijke en leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Of elkaar beter te leren kennen. De Langste Eettafel van Nederland biedt een mooie gelegenheid om met mensen uit jouw buurt, je familie, van je sportvereniging, van je studentenvereniging of uit een zorginstelling samen te eten. Je houdt het klein door thuis de tafel te dekken en een aantal mensen uit te nodigen, maar je kunt ook een groter evenement organiseren, bijvoorbeeld in het verzorgingstehuis van een familielid of in de bedrijfskantine. Voor een besloten groep of met vrije plekken voor anderen. Om bestaande contacten te verduurzamen of om het leggen van nieuwe sociale contacten mogelijk te maken.

1 (23)Lidy Elbertse, coördinatrice vrijwilligerswerk Welzijn, regelde met Koks-Mediair de tafelbezetting en opende tegen 12.00 uur de gezamenlijke maaltijd. Met wat hulp werd de “1e”gang uitgeserveerd en werd er smakelijk gegeten.

Een record werd niet gehaald, maar wel de doelstelling namelijk het doorbreken van het alleen zijn, of in eenzaamheid vertoeven.

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy.