unnamepoiuydOver historische jeugdromans, een interessante middagover toen en nu in het Muiderslot. Kost wel 60 euro. Meer weten:klik hier

(2)    10 van Max

Begin september nodigde ik u uit om te stemmen op de 10 van Max. Iedereen bedankt die aan die actie meegedaan heeft. Natuurlijk bent u dan ook benieuwd hoe dat is afglopen. Helaas, de eerste van de 10 ben ik niet geworden. Daar valt wel mee te leven . Maar heb ik een verzoekje ontvangen om in te gaan op een nieuwe uitnodiging. Volgt citaat: We zouden graag de Tien van Max (met hun toestemming) uitnodigen voor een groot congres over sociale burgerparticipatie met initiatiefnemers én overheden in één ‘congrestival’ later dit jaar. [..]  Het lijkt ze op het lijf geschreven, echt een kans om direct te praten en netwerken met overheidsmensen die nog wat kunnen leren van jullie Tien. Tja, wat zou u doen in mijn geval?

De komende week in Amersfoort West

26 september           

Zaterdagmiddag 12.00-17.00 uur    Wijkmuseum Soesterkwartier, St. Bonifaciusstraat 61. Zie ook de oproep aan het einde van dit bericht.

unnamed.fghjkjpgZaterdagavond  vanaf 17.00 uur    Komende zaterdag 26 september doet de buurtkerk samen met De Nieuwe Sleutel mee aan De Langste Eettafel van Nederland. Zie bijlage.

Zaterdagavond 20.30 uur in de WAR:  Bij de horizon linksaf, cabaret van Arie Vuyk –  [Spullenlab]

Zie meer over de War: www.dewar.nl of agenda War: http://www.dewar.nl/?nl/agenda

En zondag natuurlijk Verkeerstuin op de Wagenwerkplaats 14.00-16.00 uur

OPROEP WIJKMUSEUM SOESTERKWARTIER Betreft schilderij afgebeeld in het bijgaande krantenbericht.

unnamed.rrytdhjpgWe willen graag weten waar dit schilderij zich thans bevindt.  Enkele afstammelingen kunnen zich herinneren dat het schilderij vroeger in het huis van opa Bloemendal hing.

In november en december gaat het wijkmuseum ook aandacht besteden aan o.a. de Meursingfabriek, de Gemeentereiniging, de Gemeentelijke gasfabriek, de petttenfabriek van Hassing en indien mogelijk aan nog meer industrie langs de Eem. Wie iets in zijn of haar bezit heeft dat een mooie bijdrage aan de expositie zou kunnen zijn, kan hierover contact opnemen met ondergetekende.

Met vriendelijke groet Joke Sickmann, 033-4611474