Toen in 2015 het project “Be Fit ” en sporten voor diverse leeftijden onder de vlag van KVVA werd gestart, volgde een periode van diverse groepen die “actief”mee deden. De door de gemeente gesubsidieerde activiteiten, trokken toen der tijd een 50 tal senioren in de diverse disciplines . Onder de toen bezielende leiding van Lonneke Lavrijssen en de hulp van Anuschka Alblas ontstonden er een wandel – en fietsgroep.

Eenmalig werd het project verlengd naar 2016, maar zoals dat gaat met subsidie, de kraan ging dicht en Lonneke Lavrijssen, van gemeentewege aangesteld voor deze projecten, moest verder.

Maar niet getreurd , Anuschka Alblas, die we ook kennen als vrijwilligster  bij Lyvore wilde de wandel en fietsgroep niet opgeven.En zo kon het gebeuren dat de wandelgroep bleef lopen en de fietsclub bleef fietsen.

Reden om beide groepen eens in het nieuws te brengen.

Op maandagmorgen  09.00 uur, verzamelen zich een 5 tal 55+ Soesterkwartierders op de parkeerplaats van Bos Birkhoven . Gekleed in sportieve outfit en goede schoenen meldden zich de wandelaars. Niet iedereen is er, meldt Anuschka. Er zijn wat afzeggingen. Na een korte kennismaking van de reeds bekende mensen, gaat de groep op pad. De route gaat door Bos Birkhoven richting Soest en terug. Men wandelt circa 1 a anderhalf uur. Een gezellig groepje wandelaars, genietend van de natuur. Kosten < gratis > .

De fietsclub doet het anders. Op woensdagmorgen, wordt eerst de Kantine van KVVA bevolkt. Koffie gedronken en het dagelijks nieuws doorgenomen. Een kakofonie van enthousiaste stemmen gaan over en weer, maar als de koffie op is, wordt ook Anuschka weer de sturende factor. De route wordt niet door haar bepaald. Gezamenlijk wordt nu aan tafel  het reisdoel besproken. Deze maal wordt het kasteel Groenenstein in Baarn. De tocht die zo,n 2 en een half uur duurt krijgt tijdens de bespreking een wijziging. Enkele deelnemers willen dan toch op de terugweg langs de ijssalon. Niet om af te koelen maar gewoon omdat het lekker is ( en gezellig).

De fietsen staan klaar en een fiets draagt duidelijk de attributen van gereedschap. Fietspomp achterop en een zijtas met gereedschap. Je weet maar nooit.

Een 5 tal “fitte” bikers vertrekt richting Baarn. Voor deze activiteit wordt alleen een bijdrage gevraagd voor de koffie bij KVVA.  Hier niet onder begrepen de kosten bij de IJssalon.

Wilt U nu ook op maandag mee willen doen met de wandelgroep, of liever de fiets pakken op woensdagmorgen ( of allebei) , neem dan even contact op met Anuschka_Alblas ( anuschka_alblas@yahoo.com ). Bellen mag ook op 06-24592006.

Ook Soesterkwartier.

Karel van Rooy.

foto’s wandel en fiets club.