DSC_8443Het is een drukste van jewelste op de wagenwerkplaats. Auto’s staan bij de ingang in de rij voor een controle. Iedereen mag zich melden bij het organisatiekantoor. Even lijkt het er op, dat het evenement 175 jaar Spoorwegen al geopend is. Het krioelt van de werkmensen en bezoekers/ pers/ fotografen en dergelijke. Door de aangelegde structuur en aanwijzingen wordt er toch een parkeerplekje gevonden en kan een laatste blik op de opbouw van het “thema”park worden gedaan.

Het reuzenrad draait en op een paar stangetjes na is het wiel helemaal rond. De gondels zijn geplaatst. Helaas was het nog niet open voor de aanwezige belangstellenden. De tribune voor de Spoorparade is zomaar uit het niets verschenen en is klaar voor de ontvangst van de vele zeer vele bezoekers.

DSC_8454Om het werkverkeer zijn gang te laten gaan, was verder “kijken”geen goede optie. Van alle kanten rijden nu nog trucks met materialen. Een lantaarnpaal op het Centraleplein krijgt een fikse tik van een vorkheftruck, als deze een haspel komt brengen. Na een zetje terug, staat hij bijna weer recht.  Het aantal “Ufo’s”is uitgebreid naar 3 en de sfeerverlichting brand. Techneuten zijn bezig met het aansluiten van de 10 tallen spotlights. De eerste gasten met koffers en tassen arriveren bij het Operagebouw.

De verkeersregelaars houden goed bij, hoeveel parkeerplek er nog is. Een nog niet in gebruik genomen stuk grond, is  alsnog  als parkeerplaats aangemerkt. Hopelijk zal de aangelegde EHBO post weinig gebruikt worden.

Voor het Operagebouw wordt de minispoorbaan aangelegd waar straks de kinderen met de trein mee kunnen rijden.

De weg naar het station is veranderd in een “avenue”  Chemins de fer. Nu nog een lege weg. Vanaf morgen zullen hier massa’s bezoekers de weg vinden naar dit unieke festival.

DSC_8460Verslag en foto’s Karel van Rooy

Fotoreportage