Vanmorgen heeft de verkiezing van de Grootste Dierennerd van Nederland plaatsgevonden in DierenPark Amersfoort. Na een heftige strijd ging de 9-jarige Kas van Wortel er met de felbegeerde titel vandoor. “Echt super leuk dat ik heb gewonnen, ik ben ook dol op dieren!”    

Welke kleur is de tong van een giraffe en hoe wordt een cheeta ook wel genoemd? Vanmorgen kraakten de hersenen van de dierennerds in spé flink over de meest uiteenlopende dierenvragen. Naast kennis werden ook de dierlijke eigenschappen op de proef gesteld en werden er vol overgave apen en flamingo’s nagedaan. “Ik vond vooral de vragenronde erg leuk, ik lees mijn hele leven al veel over dieren”, zegt de winnaar. “Mijn opa’s houden ook van dieren en toen ik één week oud was, kwam ik al in de dierentuin!” De familie Van Wortel is speciaal uit Spijkenisse naar het Amersfoortse park gekomen om deel te nemen aan de quiz.

Dierenkenner Marjo Hoedemaker onderwierp de deelnemers aan de dierenvragen. “Het doet mij goed dat er met zoveel passie en kennis over dieren wordt gepraat”, vertelt de man die zijn hele leven aan de dieren wijdt. “Deze hele meivakantie worden onze bezoekers uitgedaagd tijdens de DierenUITdagen. Mooi om de verwondering te zien die dan naar boven komt.” De Dierennerd 2017 werd gehuldigd tussen de vari’s van DierenPark Amersfoort.