Vrijdag 21 april 2017, was het tijd om eens te proosten op het verleden/ heden en toekomst in de Verkeerstuin. De vrijwilligers die de verkeerstuin “runnen” waren uitgenodigd, Fabian en Jochem namens de “ontwikkelgroep”. Marga nam deze gelegenheid te baat, om eens de meningen van de vrijwilligers te peilen. Wat kan er anders, wat zie je positief, zijn er negatieve dingen en hoe buig je ze weer naar positief om.

Een schaalmodel van de verbouwde verkeerstuin was te bezichtigen. De maximale oppervlakte is ingetekend en daar waar nu de koffie/ thee en broodjes worden gemaakt, rijden straks de bolides door. De keuken en zitjes gaan in niveau stijgen. Daar waar nu de tunnel van Monaco is, komt straks een plateau waarop dit gerealiseerd wordt. Ook een deel van het magazijn zal in hogere sferen komen. Het toneel zal een mobile status krijgen. Maar het stationnetje zal blijven bestaan.

Terwijl er voorzichtig een glaasje rosé  of sapje werd ingeschonken, de borrelnootjes aan het knikkeren gingen, kwamen de eerste gedachten op papier. Met name in de communicatie naar buiten toe, kan wel het een en ander veranderen. De omschreven functies binnen de vrijwilligers werd tegen het licht gehouden. Een ding is duidelijk, er is een tekort aan vrijwilligers.

De “fly overs” werden inmiddels wel volgeschreven. Gedachten, kreten, voorstellen alles was welkom. Onder de kop “KANSEN” werd een scala aan positieve zaken aangedragen.

De 11 werkvelden in de verkeerstuin werden ook onder de loep genomen, vragen werden gesteld.”is dit of dat nog nodig”. Er komt nog een officiële datum waarop het 10 jarige contract wordt getekend met Prorail.

Wat een zogenaamd borreluurtje, om even bij te praten, teweeg kan brengen. De motivatie om de verkeerstuin weer opnieuw op te bouwen en nieuw leven in te blazen, was zeker weer daar. Die ene vraag blijft hangen:.

Op 6 mei gaat de verbouwing van start. De tunnel wordt dan gesloopt en de structuur voor de nieuwe opgang naar boven gelegd. En wat was de vraag, juist. Vrijwilligers die handig zijn met gereedschap en materialen. Dus als er nog “klussers”zijn die 6 mei zich willen uitleven, meldt het even bij de Verkeerstuin Ook de nu bestaande schilderingen op de achterwand, wil men terug hebben op de nieuwe scheidingsmuur. Nu nog een artistieke “painter”vinden.

fabianbroekelmann@gmail.com

Karel van Rooy