Kortgeleden heb ik een scoot-mobielclub opgericht: . Het idee erachter was om mensen die niet alleen op pad willen of kunnen mee te nemen op ritjes in de mooie omgeving van Amersfoort. Er zijn in de directe omgeving zoveel leuke routes die ik graag eens wil laten zien aan mijn mede scoot-mobielrijders. We hebben hier immers prachtige polders, fraaie bossen, duinen en vooral erg goede fietspaden.

Enfin, ik heb een oproep geplaatst op de borden in Puntenburg (waar ik woon) en op de Facebookpagina van Hulpdiensten Soesterkwartier. Dat heeft geresulteerd in een veel groter aantal aanmeldingen dan ik gedacht had. Alleen al vanuit Puntenburg hebben zich 7 mensen aangemeld en hebben er nog eens 4 belangstelling. Op Facebook hebben 4 mensen zich aangemeld.

Woensdagmiddag hebben we de eerste rit gemaakt met de groep van Puntenburg. Met mezelf meegerekend gingen we met 9 scoot-mobielrijders en 1 fietster ter ondersteuning op weg. De stemming was uitstekend; iedereen had duidelijk zin in het uitje. Eerst zijn we de wijk uitgereden richting Hoogland. Daar hebben we even gekeken bij het rosarium tegenover Huis Schothorst. Vervolgens zijn we via de Schothorsterlaan en de Hoolesteeg door park Schothorst naar winkelcentrum Emiclaer gegaan voor een kop koffie aan het strandje. Na de pauze weer terug door het park en via het Enkeerdpad en de Molenweg naar een piepklein parkje waar trompetbloemen uitbundig bloeien. Na die tussenstop zijn we via de Molenweg en de Duivensteeg naar Huis Schothorst gereden. Daar hebben we rondgekeken bij de middeleeuwse boerderij. Vanaf het voormalige landgoed Schothorst zijn we weer huiswaarts getogen. Al met al een geslaagde eerste rit. Het plan is om dezelfde rit komende woensdag weer te maken met het Facebookgroepje. Dat wordt vast ook weer een leuke middag. En ik heb nog 15 routes op stapel staan, variërend van korte ritjes binnen Amersfoort tot ritten van 25 kilometer.

Paul Wareman