Tijd voor Amersfoort
Straattheater vult de binnenstad

Spoffin
23 t/m 26 augustus | Je loopt door de binnenstad en plotseling beland je middenin een knotsgekke theatershow. Dansers bewegen sierlijk over het podium en acrobaten vertonen de knapste kunsten. Welkom op Spoffin. Het internationale straattheaterfestival brengt theater naar de plek waar het publiek is: op de straten, pleinen en in de parken. Dans, theater en circus zetten Amersfoort op z’n kop. Bekijk vast welke show je niet wil missen!

Spoffin

3x must-visits in regio Amersfoort

Verruil de stad eens voor natuur in de regio! Als het je niet om de prachtige bossen, weidevelden of de meanderende Eem te doen is, dan wel voor de hotspots in de buurt. Bijvoorbeeld Theehuis Mon-Chouette, in het achterland van Leusden. Genietend van regionale producten zit je op het terras met uitzicht op het Valleikanaal. Of kom tot rust in Baarn. Bij Eemlust plof je neer in een heerlijke loungebank aan de kade van de Eem. En als je in de buurt bent, bezoek dan zeker weten Coava in Nijkerk. Hier branden ze elke dag hun eigen koffie!

Tip: Feestweekend op komst!

033Live
31 augustus | De beste muziek van Nederlandse bodem, tijdens een knallend feest op Amersfoortse bodem: dat is 033Live! Zing mee met Tino Martin en swing mee met de mannen van Het Feestteam en dj Willem de Wijs. De hele tent wordt gevuld met muziek, gezelligheid en confetti. Ps: ken jij je classics? Kom dan de dag erna naar We all love 80’s 90’s 00’s en dans op de beste hits uit de goeie ouwe tijd. Check de volledige line-up.

Nieuw: haal je ‘magic box’ bij SEM, Blur & meer

Too Good to Go
Wist je dat restaurants en winkels aan het eind van de dag veel lekkers overhouden? Zonde om weg te gooien! Precies daarom is de app Too Good to Go naar Amersfoort gekomen. Het enige dat je hoeft te doen is de app downloaden, een bonnetje kopen, en je magic box komen ophalen. Wat er in de doosjes van onder andere SEM Sla En Meer, Coffee Corazon en Blur your life zit? Dat is een verrassing! Bekijk snel welke ondernemers er mee doen.

Too Good to Go naar Amersfoort

Minecraft, moves & muziek in het Eemhuis

Workshops voor kids
20 t/m 23 augustus | Leer in één dag een musical, maak je eigen telefoonhoesje of leer beats mixen: Kunstbrouwerij organiseert allerlei workshops voor jonge én oudere kinderen in het Eemhuis. Het is tijd om nieuwe hobbies te ontdekken en samen aan de slag te gaan. Bekijk wat er allemaal te doen is en schrijf je zoon of dochter nog snel in.

Workshops voor kids

Verover jij een plekje bij Madonna?

Italiaans bij Madonna aan de gracht
De hele dag de lekkerste ontbijtjes, Italiaanse gerechten met een twist en ook nog eens vegetarische opties. What’s not to love? Het Algemeen Dagblad stapte binnen bij Madonna en vertelt het verhaal achter dit restaurant én terras. Ook ontdekken we wat er op stapel ligt. “We zijn sinds kort begonnen met een brunch op zondag, één keer in de maand. We zien dat dat steeds populairder wordt.”

Restaurant Madonna in Amersfoort