Door het coronavirus zijn veel mensen aan huis gekluisterd. Dat kan saai en vervelend zijn. De Bibliotheek Eemland experimenteert daarom met een online koffiepauze: het Lees Thuis Café, inclusief kort voorleesmoment. Het doel is om mensen die niet naar buiten kunnen, toch online bij elkaar te brengen. De eerste editie is dinsdag 14 april. Daarna vindt het café tot minimaal 28 april iedere doordeweekse dag plaats, met uitzondering van Koningsdag.

 Tussen 10.00 en 11.00 uur zorgt de Bibliotheek Eemland dat er iemand aanwezig is op de online omgeving om gezellig met elkaar te kletsen. Om 10.10 uur beginnen we met voorlezen. Tijdens deze korte voorleessessie leest één van onze medewerkers of een Eemlandse Schrijver voor. Daarna is er ruimte om in gesprek te gaan en om het voorgelezen verhaal te bespreken.

Het idee voor deze dagelijkse online koffiepauze is afkomstig van Siti Ditters van de espressobar De Draak in het Eemhuis. “We hebben veel vaste gasten en om toch met ze in contact te kunnen blijven, willen we in het kader van verbinden & ontmoeten online dagelijks een koffieuurtje houden.” Karin Horst, specialist cultuur en mediavaardigheid, voegt daaraan toe “En omdat er zoveel mooie boeken online te lezen of te beluisteren zijn, leek het mij een goed idee om daarvoor collega’s en schrijvers te vragen een stukje uit voor te lezen.”