Normaal komen leeskringen fysiek bij elkaar en maken ze gebruik van de leeskringenservice van de Bibliotheek Eemland. Nu groepen niet bij elkaar mogen komen en ook geen leeskringkoffers opgehaald kunnen worden, lijkt het niet mogelijk om samen te lezen. Toch is dit in corona-tijd mogelijk! De Bibliotheek Eemland helpt leeskringen graag online op weg.

Er zijn voldoende manieren om online aan geschikte boeken te komen als leeskring. De Bibliotheek Eemland heeft op de website een lijst gezet met boeken die via de Online Bibliotheek of ThuisBieb app te leen zijn en waarvan Senia, dé landelijke organisatie van leesclubs, een leeswijzer heeft.

Daarnaast geeft de Bibliotheek advies over programma’s die leeskringen kunnen gebruiken om online in gesprek te gaan, is er een hulplijn die leeskringen kunnen gebruiken als het niet lukt om online boeken te lenen en brengt de Bibliotheek geïnteresseerden bij elkaar om een (online) leeskring te vormen. Tot slot is de Bibliotheek Eemland met verschillende schrijvers in contact om leeskringen een online meet&greet aan te kunnen bieden. Meer informatie hierover vinden geïnteresseerden op de website van de Bibliotheek Eemland.