Soesterkwartier 19 maart 2017. De speeltuin Soesterkwartier heeft zich even na 13.00 uur goed gevuld met dansliefhebbers. Lyndance wel te verstaan. De muzikale omlijsting ( live) is van de bekende “band” Friends in dit geval “Piet”and Friends.

AL gelijk bij aanvang van deze vrije inloop “dance”middag, blijkt het aantal dames in de grote meerderheid te zijn. Koppels, paren, of afzonderlijk, samen zijn ze de Lyndance groep Soesterkwartier die hun vrije dansmiddag houden.

Gedurende de middag  werd toch nog 3 mannelijke “lyndancers” op de vloer gespot, maar zoals gezegd het merendeel was vandaag vrouwelijk.

Het niveau van deze groep mag bijzonder hoog genoemd worden en enkele zouden zo door kunnen naar de  Lyndance Academy from Drogheda  en zoals we weten ligt dat in Ierland.

Het is toch wel opmerkelijk dat het Lyndansen en klassieke dansen bij de wat oudere medemens zo populair is. De jeugd laat het nog even afweten, iets wat dansscholen ook ondervinden.  Buiten het feit dat het een erg gezellige bezigheid is, is het ook nog eens goed voor lijf en ledematen. Iets wat zo,n 70 enthousiaste mensen deze middag ondervonden.

Piet en Friends,  afgewisseld met een gastoptreden, was als vanouds weer goed op dreef. En als er even gepauzeerd werd, geen zorgen, men danste gewoon door op de muziek van een Cd tje.

Een leuke en zeer gezellige activiteit in Speeltuin Soesterkwartier, mede verzorgt door Anita en Miranda.

Verslag Karel van Rooy

Foto impressie, klik hier.