De zesde editie van de zomerse variant van Gluren bij de buren zal plaatsvinden op zondagmiddag 2 juli. 

Amersfoort kan zich gaan opmaken voor de zesde editie van Struinen in de Tuinen! Op 2 juli wordt de hele stad weer in vervoering gebracht met optredens van podiumkunstenaars in verschillende tuinen door de hele stad.

Organisator Dirkjan van Oord van Kultlab: “Struinen in de Tuinen zal zijn 6e editie beleven. Wat begon als het zomerse zusje van Gluren bij de Buren heeft inmiddels een vaste plek op de Amersfoortse festivalagenda. We hebben als doelstelling minimaal 75 tuinen te vullen met lokale acts, in alle wijken, van de Berg tot Vathorst!”

Op 2 juli 2017 kunnen inwoners van Amersfoort verschillende optredens van lokale podiumkunstenaars bijwonen in de tuinen van straat-, wijk- of stadsgenoten. Hierbij dient het gazon als podium en de tuinmeubels als tribune. Het concept is simpel: In de tuinen vindt tussen 13:00 en 18:00 driemaal een optreden plaats van een act. De tuin is vrij toegankelijk voor publiek en de gastheer/-vrouw zorgt ervoor dat de bezoekers zich thuis voelen!

Om de zesde editie van Struinen in de Tuinen weer tot zo’n succes te maken is de organisatie weer op zoek naar inwoners van Amersfoort die deel uit willen maken van het festival.
Heeft u een tuin die u openbaar wilt stellen? Alles kan, alles mag! Van balkon tot stadstuin, tot gemeenschappelijke tuin.

Naast tuinen is Struinen in de Tuinen ook weer op zoek naar artiesten uit Amersfoort die hun liefde voor kunst willen verspreiden. Van smartlap tot jazz en van kindertheater tot poëzie… Niks is te gek.

Struinen in de Tuinen is gratis toegankelijk, een vrijwillige bijdrage is zeer welkom om een volgende editie van het festival mogelijk te maken.
Aanmelden kan via www.struinenindetuinen.nl en is mogelijk tot uiterlijk half mei. We hebben voorgaande jaren ervaren dat de aanmeldingen met een sneltreinvaart binnenstromen, dus wees er snel bij!

Struinen in de Tuinen en Gluren bij de Buren zijn een initiatief van Stichting de Cultuurbrigade en wordt georganiseerd door Kultlab.