Speeltuin Soesterkwartier. 4 september 2017. De zijvleugel van de Speeltuin Soesterkwartier, lijkt binnenkort “te klein”om de groep Hip Hoppers, te herbergen. De vorige week gestarte groep van kleine Hoppertjes is inmiddels verdubbeld.

Enthousiast kwamen de deelnemers van deze nieuwe “dance” groep binnen. Afscheid nemen van de pappa of mamma want de groep traint in alle beslotenheid . Het aardige is, dat een enkeling van vorige week, meende al genoeg ervaring te hebben, om voor de klas te staan. Het gaat snel hoor dat hip hoppen. Maar Chiara Hasper, de dans docente, wilde toch liever klassikaal de spontane bewegingen controleren.

Daar waar vorige week nog duidelijk de klassieke ballerina, verschilde van de meer “gang”bare moderne “danser”, werd er nu gericht gewerkt aan het samenwerken. In alle beslotenheid van deze nieuwe opleiding voor 4-8 jarige, werd eerst uitvoerige kennis gemaakt. En hoe doe je dat, juist met muziek en dans. Een kleine deelneemster bleef de andere dansers nauwgezet volgen zonder ook maar een vinger te bewegen. Het was even wennen natuurlijk tussen al deze “snelle”kids. Terwijl een andere vrouwelijke dame van 5 jaar, meende dat het totaal niet haar “dansstijl”was en weer werd herenigd met haar mamma.

Vooraf aan het instuderen van de diverse gelijk gestemde motorische bewegingen, was daar de “warming Up”. Het oud Hollandse spel van “als de muziek stopt, sta je stil” nam wat tijd in beslag, voordat er 1 danser overbleef.

Maar dan is het spul ook opgewarmd en gaat het in snel tempo over tot het instuderen van de “HipHop”passen. Het inmiddels bekende achterwaarts stappen, ondersteund met de nodige gebaren, zat er snel in. De “slide”werd wat moeilijker, omdat er een paar dingen tegelijk worden gedaan. Niet wegnemend dat vlak voor het einde van de les, de hele groep dit al weer mooi kon uitvoeren.

Deze vorm van “Dance”wordt elk maandagavond gegeven van 18.30 uur tot 19.00 uur in de Speeltuin Soesterkwartier. Er is nog plek voor de dansers in de leeftijd tussen 4 en 8 jaar.

Karel van Rooy.

En voor de ouders, die gaarne willen weten hoe de vorderingen van hun kroost zich voltrekt:  klik hier.

 

 

Wilt U nu graag een copie van een foto, vraag het dan gewoon via redactiesoesterkwartier@gmail.com

Kijk ook eens op de Homepage.