popTussen alle berichten, die de wijkwebsite binnenkrijgt valt er soms een op. Niet door zijn aanhef maar meer door de personen die in het artikel, wat aangeboden wordt staan vermeld.

Het artikel “Crowdfunding docu pophistorie Amersfoort gestart” afkomstig van Gideon Hofland, website beheerder en media-man namens de Wagenwerkplaats, was er zo een.

Het Soesterkwartier heeft meer in zijn agenda staan, dan wij allemaal voor mogelijk houden. Zo bestaat “Per Expressie al jaren op de Wagenwerkplaats. Begonnen in de lasloods en nu gevestigd in de “bunker” naast het atelier van  Fab-Lab. Alwaar onze “pop”jeugd zich beoefend in het maken van muziek dan wel andere “kunstvormen” Bestuurslid van deze muziek minnende club, is Ide Kofferman, in het dagelijks leven, Hy in the Sky met een blauw gekleurd vliegtuig, maar op de grond een waar popartiest. En uiteraard een Soesterkwartierder. En zo ook Gideon Hofland die zich creatief bezig houd in de “muziek”wereld.

Van die zijde kreeg de redactie het verzoek aandacht te besteden aan hun “crowdfunding” en het zoeken naar naslagwerken en geschiedenis van de popmuziek in Amersfoort.

Op 20 maart, zal er een première zijn bij “Fluor”in de Nieuwestad, waar wij t.z.t. over zullen berichten.

Onderstaand de oproep van genoemden.

De makers van de eerste documentaire over de lokale popmuziek vragen iedereen om een kleine financiële bijdrage aan hun documentaire ‘Pop 033’. Maar ook sponsoren die in ruil voor hun bijdrage een prominent in beeld komen bij de docu zijn welkom. De Amersfoortse popmuziek laat al sinds het eind van de jaren vijftig van zich horen. Maar er is amper iets van deze roemruchte geschiedenis vastgelegd. Daarom wordt nu aan de hand van gesprekken met muzikanten en voortrekkers uit de lokale muziekscene hard gewerkt aan een videodocumentaire over onze pophistorie.

Helaas is de financiering van dit tijdsdocument nog niet rond. Via VoorDeKunst.nl is daarom een crowdfunding actie gestart waar iedereen de realisering van de docu kan ondersteunen. Als deze inzameling voldoende is kan de documentaire in première gaan eind maart in poppodium Fluor.

Als je dit project steunt voor € 25,- kunnen wij de docu voltooien en krijg jij een DVD en ben je bij de première op 20 maart van harte welkom in Fluor!! Wil je ons gewoon steunen, doneer ons dan in ieder geval met € 10,-. Dankzij jou komt de docu dan tot stand! Mocht je het leuk vinden je naam vermeld te zien in de docu of prominent als sponsor? Help ons met €50,-,  € 100,- of € 250 (gouden sponsor) en ontvang daarbij ook de DVD.

Het nieuwe poppodium FLUOR, FC Amersfoort, Archief Eemland en Gideon Hofland vangen samen de pophistorie in een documentaire. Het verhaal begint eind jaren 50 met de hit Willem Wordt Wakker van The Butterflies en eindigt in 2015 bij de opening van het nieuwe poppodium Fluor.

In de documentaire zie je fragmenten uit het heden van FC Amersfoort Diggy Dex, Wudstik en Jiggy Dje van DAC. Oude opnamen van Pater Moeskroen en punk in de Grachtkerk. Luister naar de opgetekende verhalen van Erik van der Veen, Ide koffeman en Simon van Luijtelaar.

Meer informatie: www.fluor033.nl/pophistorie

gideno logo,s