Puntenburg 16 december 2017. Wat dan heet “een volle bak ” was de kwalificatie van een zeer geslaagde “Country”avond. En  de credit hiervan mag dan toch aan de inmiddels zeer bekende artiest uit eigen gelederen, Marco Hemelrijk geven worden.

Van dansschool zijde, waren er veel dansparen, alleenstaanden, Line-dancers en een enkel “ballroom”paar.

De zaal was om 19.3o uur al “gevuld”te noemen,met aan de “barzijde” de rijen met stoelen voor de professionele groepen en op de eerste rij, zoals dat leek, de dames en enkele heer, in afwachting van “hun”dance. De populariteit van deze avonden blijft steeds weer verrassend. Het dansen zit nog steeds in de lift en het aantal paren, dan wel alleenstaanden, groeit gestaag.

Het werd een wisseling van dans, muziek en ook artiest. Onze bekende dansleraar van de Speeltuin Soesterkwartier, draaide even zijn eigen muziek keuzes om de verschillende “demo’s” te laten zien, waarna Marco Hemelrijk het weer muzikaal overnam. Het blijft een genoegen om deze artiest met zijn gitaar te zien en horen. Het publiek was dan ook enthousiast.

Marco had voor de gelegenheid een mede countryzanger , Patric uit Zwolle, als gast in zijn optreden verwerkt. Een zanger van hoog aanzien, meende Marco.  Een duet kon niet uitblijven. En nadat Patric zich na 4 keer had vergewist dat de knoppen van de “mixer”goed stonden, volgde een  mooi samenspel tussen beide countryzangers.

Het optreden vervolgde verder met het “singel optreden van Patric, weer een Linedance versie, waarna Marco het weer overnam. Een leuk samenspel van dans en muziek.

Een zeer geslaagde avond voor zowel de artiesten, maar zeker ook voor de vele dansliefhebbers en/of country supporters.

Karel van Rooy

Foto reportage,klik hier.