SeniorWeb organiseert van 16 tot 22 januari in verschillende leslocaties in het land de Computervraagdagen. Het Digitaal Hulpplein in de Bibliotheek het Eemhuis is een samenwerking met SeniorWeb en doet daarom ook mee aan deze landelijke week. Iedereen is van harte welkom tijdens het extra feestelijk Digitaal Hulpplein op donderdag 19 januari van 10.00 tot 12.00 uur in de hal van de Bibliotheek het Eemhuis. Met gratis koffie en thee staan de enthousiaste vrijwilligers klaar om vragen te beantwoorden op het gebied van computers, tablets, smartphones en het internet.

Ook is er op deze dag een vrijwilliger aanwezig die kennis heeft van Cyber Security en hierdoor veel weet over Spam, Phishing, Social Enginering en WhatsApp fraude. Hij kan voorbeelden laten zien en bezoekers kunnen zelf testen of ze risicovolle e-mails kunnen herkennen.

Elke week zitten de vrijwilligers van het Digitaal Hulpplein van 10.00 tot 12.00 uur klaar in de Bibliotheek het Eemhuis om vragen te antwoorden en advies te geven als het gaat om computers, tablets, smartphones en het internet. De vragen kunnen gaan over instellingen van een apparaat tot vragen over whatsapp, e-mail of het downloaden van apps. Elke bezoeker wordt op weg geholpen met gratis hulp en advies.