Elke woensdagavond (en zondagavond) is er bingo in speeltuinvereniging soesterkwartier. Veel Amersfoorters en ver daarbuiten weten dan de weg richting speeltuin te vinden. Afgelopen woensdag 21 december was er de traditionele kerstbingo. Compleet met kerstman en elfje die dit jaar speciaal van de noordpool gekomen waren om hierbij aanwezig te zijn. Dit jaar met een bijzonder tintje, het was de eerste kerstbingo na de Covid pandemie ook was het de eerste kerstbingo na het overlijden van Manie ter Wal. Dochter Anita droeg deze bingo op aan haar vader Manie en haar moeder Ellie, die haar man op de bingo trouw aan zijn zijde stond. Speciale gast van deze avond was de zanger Danny Nicolay die al van jongs af aan bij de familie ter Wal thuiskwam.

Ellie en Manie ter Wal werden gememoreerd als de grondleggers van de bingo, en dan met name in de speeltuin soesterkwartier, door hen is de bingo geworden wat het nu is.

Toen bekend werd dat deze bingo georganiseerd werd was deze in no time ‘uitverkocht’. De zalen van de speeltuin waren omgetoverd in een waar kerstpaleis en velen vonden de weg (weer) naar de speeltuin. Gelukkig is de afstand van anderhalve meter niet meer nodig anders hadden de vele gasten geen plaats gehad. Alhoewel sommige het toch wel prettig vonden die extra ruimte….. Na zes ronden bingo, net voor de pauze was het de beurt aan zanger Danny Nicolay, de sfeer zat er al snel in, en na enkele liedjes en kerstliedjes bracht Danny een hommage aan Ellie en Manie ter Wal, menig traantje werd er weggepinkt…. Een terecht eerbetoon voor mensen die nooit zullen worden vergeten.

 

Na de pauze ging het weer verder met de bingo, en een extra verloting. De avond was wat later afgelopen als anders maar mocht in alle opzichten geslaagd worden genoemd!

 

Verslag en foto’s (klik hier): Ton Schimmel.