Amersfoort.  Het Wijkmuseum Soesterkwartier wordt betrokken bij de toekomstverkenning van het museumaanbod.

In de gemeenteraad zijn afgelopen dinsdag verschillende agendapunten aan de orde geweest waarbij ook het Soesterkwartier ter sprake is geweest. N.a.v. de cultuurvisie 2030, zijn een aantal prioriteiten voor de uitvoering voor het jaar 2018 aangenomen. Daarbij wordt o.a. 25.000 euro uitgetrokken voor een toekomstverkenning van de musea in Amersfoort. Een amendement om het Wijkmuseum bij deze verkenning te betrekken bleek gelukkig niet nodig, aangezien wethouder Houwing meedeelde dat ook het Wijkmuseum meegenomen wordt in het onderzoek. Als volgt: Amendement 2017-161A: ‘Cultuurvisie en prioriteiten 2018 waar blijven de wijken’ [….]  Het beslispunt komt rechtstreeks uit de visie Stadshart waarover de raad heeft besloten. Heeft geen bezwaar als de raad vindt dat de musea in Amersfoort hierbij in de volle breedte moeten worden betrokken.

Commentaar. Het is terecht dat het Wijkmuseum meegenomen wordt in het onderzoek. Bent u geïnteresseerd en wilt u precies weten hoe het zit, zie het uitgebreide verslag in de bijlage, agendapunt 4 vanaf pagina 13.

Busdiensten Syntus  De motie over het Soesterkwartier werd door de gemeenteraad aangenomen. Deze luidt als volgt:

(De gemeenteraad) draagt het college op: 1. Te onderhandelen met Syntus en de provincie over mogelijke oplossingen(1) om op zondag een buslijn in het Soesterkwartier te behouden. 2. Te onderhandelen met Syntus en de provincie over mogelijke oplossingen om in het Soesterkwartier de bus weer gedurende de gehele dag in twee richtingen te laten rijden. 3. Indien er meerkosten aan kansrijke oplossingen verbonden zijn waarvoor geen ruimte te vinden is binnen het budget van de concessie, deze kosten in kaart te brengen, en in gesprek te gaan met de provincie om te kijken of deze bereid is om alsnog een bijdrage te leveren in deze kosten. 4. Indien mogelijk, nog voor de begrotingsbehandeling, de raad te informeren over de resultaten van deze onderhandelingen en gesprekken, zodat de raad desgewenst zelf een afweging kan maken en zo nodig gebruik kan maken van zijn budgetrecht in deze. Wordt vervolgd.

12 oktober    Jongencentrum Reset werd de laatste ronde van dit jaar gehouden voor de aanvragers van subsidie projecten Soesterkwartier bij Indebuurt033, een laatste kans om dit jaar nog zaken te verwezenlijken in het Soesterkwartier. Het zou een gedenkwaardige avond worden, nadat bekend werd dat de Jeugd Buurtnetwerker Sjaak Pols per 1-1-2018 geen contract meer heeft bij Indebuurt033.  Verder lezen:http://www.soesterkwartier.info/buurtbestuur-krijgt-gevechts-technieken-aangeleerd

Over de War en de gemeenteraad gesproken –

Film Amersfoortgezien Gepubliceerd op 11 okt. 2017 (4.17)

Diana Wildschut en Harmen Zijp, cum suis, werkten jaren aan de ontwikkeling van broedplaats De War. Toen de politiek hun project moest steunen deden ze dat vooral met de mond, maar helaas te weinig met de daad.

Zie het filmpje https://www.youtube.com/watch?v=dM85Jw9UJL8

14 oktober 

Het Wijkmuseum is vandaag geopend van11.00-16.00 uur  St. Bonifaciussstraat 61       Tentoonstelling in het kader van de maand van geschiedenis: GELUK – BRUIDSFOTO’S   

 14 oktober  

Workshop Sensor kastje bouwen – Meet je Stad – zaterdag 14 oktober – 13.00-16.00 – [Fablab]

14 oktober             Afsluiting week van de Duurzaamheid -zaterdag 14 oktober 17:00 [Binnentuin]

Als afsluiting van de week van de duurzaamheid is er een borrel in de gezellige binnentuin van De WAR. Iedereen is Welkom!

Esmay Usmany en Anke Timmer – Dromers – zaterdag 14 oktober 20.00 uur [Spullenlab]

Esmay Usmany en Anke Timmer ontmoeten elkaar op het conservatorium. Dat er tussen deze twee vriendschap zou ontstaan, lag niet meteen voor de hand. Waar de één door het leven fladderde, nam de ander liever een weloverwogen besluit. Waar de één koos voor de man, koos de ander voor de vrouw. Een inloopkast vol kleren tegenover broekie, shirt en gympen. Maar wat nou als blijkt dat juist hun verschillen de muziek maakt? Hun verhalen daardoor rijk! Twee dromers dromen dezelfde regenbogen in gedachten. Zelfs als het niet voor de hand ligt maakt muziek vrienden voor het leven. Entree 10 Euro    

16 oktober                                

          https://www.youtube.com/watch?v=2t06ATSje-U&feature=youtu.be

Op maandag 16 oktober is het Mondriaanhuis exclusief geopend voor Holland Opera’s Muze van Mondriaan. In het kader van het Stijljaar speelt Holland Opera een korte kameropera over de zoektocht van kunstenaars naar hun Muze. Gebaseerd op de muziek van Moussorgksy’s beroemde Schilderijententoonstelling uitgevoerd door Wiebe Pier Cnossen, Niek Idelenburg en Noortje Braat.

  • 17 oktober           De nieuwe Sleutel, heeft aanstaande dinsdag 17 oktober weer een Buurtborrel.

We willen jullie van harte uitnodigen om aanstaande dinsdagavond 17 oktober vanaf 19:30 een kop koffie met wat lekkers te komen nuttigen.

De derde dinsdag van de maand is altijd een mooie dag om zowel naar achteren als naar voren te kijken. Dat willen we samen met de buurt doen. We kijken terug op een hectische zomer met bouwactiviteiten. We voelen ons gezegend met een nieuw dak boven ons hoofd. En we kijken vooruit naar een nieuw seizoen boordevol activiteiten voor de buurt en de wijk.

Wij hopen vele van jullie die avond te mogen ontmoeten om samen op een ontspannen manier elkaar te spreken, met vriendelijke groet,

Joke van Burgsteden en Ron van Egdom.

*) Ook op, 21 november en 19 december zetten we de deuren open!