Amersfoort 22 januari 2017. Gisteren maakte wij melding van het feit dat de zoon va Arie Terschegget in de Eem zou springen, als gevolg van een weddenschap. Die bestond uit de afspraak ,mocht Arie Terschegget gekozen worden tot Amersfoorter van het jaar Cor, de zoon in de Eem zou springen.

Zoals bekend , is Arie inderdaad Amersfoorter van het jaar geworden met zijn “Home place” voor Sassianen en Koppel mensen aan de Eemhaven.

Alhoewel de berichtgeving, over het te water gaan, geheel op gisteren was geënt  en hierover ook werd geschreven, was er geen “sprong”in de ijskoude Eem.

Volgens de sociale media, zou er vandaag dan toch een poging zijn om de gedane belofte na te komen.

Een groot aantal bezoekers had zich aan de zijde van de kano-vereniging, tussen fietsbrug en Koppel genesteld en uit de hoge hoed kwam Cor in zijn bugs-bunnie pak zich melden, samen met Arie.

Klokslag 13.00 uur ging het konijnenpakje uit en was Cor bereid te sprong vanaf de kade ( vlonder) te maken. Na eerste een wak te hebben gemaakt in het reeds gesloten ijswater natuurlijk. Onder luid applaus van de omstanders, nam Cor de achterwaartse duik naar beneden. De handen stevig aan het vlonder vast houdend. Maar wel koppie onder.

Na er weer uit te zijn geholpen, bleek het zo te bevallen dat er een tweede sprong achteraan kwam. Hulde Cor voor het nakomen van je weddenschap.

Hierna volgde een “strandséne “hoe kleed je een half naakte man om, midden in Amersfoort. Wel de handdoek was groot genoeg en binnen “now time” was Cor weer warm aangekleed. Warme koffie deed de rest.

De Sassiaanse eer is gered.

Karel van Rooy.

Foto impressie.