Maandagavond 11 juni, podium speeltuinvereniging soesterkwartier, een kleine 50 muzikanten, generale repetitie……. het beloofd een heel spektakel te worden!

Na veel met elkaar oefenen is het zaterdag 16 juni zo ver, het eerste gezamenlijke concert EG-CODA, de eerste keer in Amersfoort. Er zijn de afgelopen maanden 6 muziekstukken samen ingestudeerd van de meest uiteenlopende genres. Natuurlijk zullen de verenigingen ook afzonderlijk laten horen waar ze toe in staat zijn, ze hebben al naar elkaar geluisterd en……. één groot stuk enthousiasme! Voor deze gelegenheid wordt de grote zaal van de speeltuinvereniging omgetoverd tot een ware concert zaal, podium wordt een waar theater. Het is passen en meten geweest om elke muzikant een plekje te geven op het podium, 50 muzikanten is niet niks, met elk zijn ruimte om goed te kunnen spelen (blazen), soms wat moppers: hoe kan ik zo spelen! maar….. voor alles is een oplossing.

Zaterdagmiddag wordt er druk gewerkt om de zaal zijn ‘look’ te geven, om zes uur komen de muzikanten om even warm te blazen en niet onbelangrijk hoe klink het, afstemmen, de laatste zenuwen afschudden, en gaan!

Het concert wordt u gratis aangeboden, de muzikanten hebben plezier in het uitoefenen van hun hobby en dat is te zien, vrolijke tevreden gezichten (soms iets minder als het moeilijke stukje er niet goed uitkwam) maar muziek wordt er gemaakt, zonder twijfel! En wie weet heeft u de belangstelling om muziek te (gaan) maken, informeer eens het is een mooie hobby waar je veel genoegdoening uithaalt!

Waar:                        Speeltuinvereniging Soesterkwartier, Noordewierweg 271, Amersfoort.

Wanneer:     Zaterdag 16 juni 2018

Hoe laat:       Aanvang 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)  

Toegang:      Gratis!

Tot dan.

foto’s en verslag, Ton Schimmel