Oplaadpunt_7C80EE86ACCAB9A2C1257AAD005A48E9_6 (Custom)Elektrische leenauto, uniek voor het Soesterkwartier.

Op vrijdag middag 26 september worden er TV opnames door RTV Utrecht op het Piet Mondriaanplein achter het station gemaakt. Precies hoe laat is nog niet duidelijk maar wij willen wel gebruik maken van de aankomende treinreizigers. Dus tussen 17:00 en 18:00uur zijn wij er zeker.

Wat gebeurt er?

Steeds meer mensen in de wijk zien het nut in van het delen van hun auto. Gemiddeld staat een auto namelijk 23uur/dag stil en kost €400-600/maand. Zo zijn er inmiddels 15 auto’s, een elektrische fiets en een bakfiets van je buren te huur via  www.mywheels.nl. Het voordeel? Je kunt afhankelijk van je behoefte (bouwmarkt of visite of …) kiezen uit kleine en grote auto’s en zelfs bestelbusjes.
26-9 komt er een elektrische deelauto voor de hele buurt bij. Want ja, wij willen natuurlijk niet alleen af van die vele geparkeerde auto’s en het ‘nutteloos’ gebruik van auto’s voor ritjes van 1-5 km, maar wij willen ook schoon rijden en geen CO2 elektrische-auto (Custom)en vieze geur de lucht in blazen alleen omdat wij ergens naar toe moeten.

 

Meer over de voorgeschiedenis vind je onder het kopje ‘buurtmobiliteit’ op de website van Duurzaam Soesterkwartier