bingo-25Er mocht gedanst worden, echter dat leek in de overvolle zaal van Speeltuin Soesterkwartier, niet eenvoudig ,zou blijken.

30 oktober, de straten in de omgeving van de Speeltuin Soesterkwartier, raken voller en voller. In de wijde omgeving is geen plek meer vrij. Op het terrein van de Speeltuin, is alles volgebouwd met auto’s. Het moet wel heel bijzonder zijn, dat er zoveel publiek naar deze plek komt.bingo-14

Maar nee, het is gewoon de Bingo op zondagmiddag, maar dan wel de “Super Bingo” waar een groot deel van het Soesterkwartier ( en daarbuiten) op af komt.

In de aankondiging vermeld, zaal open  15.00 uur, Bingo om 15.15 uur. Nou daar werd niet echt rekening mee gehouden. Om 14.30 waren de eerste “getallen” verzamelaars al ter plaatse en om 14.50 raakte de zaal al aardig vol. Ook op het podium en in het bijgebouw, namen de deelnemers al plaats. Het bleef maar toestromen en om 15.15 was het gewoon VOL.

Maar dan was het toch zover dat de eerste ballen gingen rollen en de cijfertjes een voor een werden afgevinkt.

bingo-84Na een aantal rondes te hebben gespeeld, was het de tijd voor “entertainment”. De zangers Danny en Jeffrey brachten zoals vanzelfsprekend een wervelende uitvoering van het “levenslied”. De Toppers wisselde elkaar af of zongen samen. en ja er mocht bingo-120gedanst worden maar er was gewoon geen ruimte voor. Dus haakte men is om verder te deinen op de klanken van Hazes en consorten.

bingo-26De bezoekers vermaakten zich uitstekend en na deze optredens was het ook weer tijd om serieus naar de bingocijfers te kijken. Waarbij menigeen kennelijk de vakkennis heeft, om 4 van die grote vellen met bingogetallen aan elkaar de plakken, op de tafel vast te krijgen. 4 viltstiften klaar voor gebruik, als ware het een planbord van een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij.

bingo-52Een en ander duurde tot 21.00 uur vanavond, waarbij tussen door, is gezongen, gehuild, gegeten en gedronken. En een aantal mensen hebben ook nog  echt “BINGO”geroepen.

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy.

 

Danny en Jeffrey.