csc_6104Superfun 29 oktober 2016, vanaf 11.00 uur tot diep in de nacht een bron van “geesten;Vampiertjes; Heksen”, of te wel het is Halloween.

Reeds om 11.00 uur werd “super Zweinstein” geopend voor de jeugd. Voor wie nog niet in Halloween uit-monstering was geverfd, kon deze details aan laten brengen bij een grimeuse . Niet onze eigen Champ Merel, maar een collega. Merel zelf had in stilte een der zalen boven in de Superfun gevormd tot haar domein. Koffers met schmink, pruiken, snorren en baarden, wimpers en voor deze gelegenheid “enige” meegebracht geamputeerde ledematen.

dsc_2071Alsof een horror “room” was ingericht, lagen op de tafels diverse ledematen. Ter geruststelling werd medegedeeld dat alles van kunststof was en bedoeld voor de latere avond. Inhoudende dat de twee mensen die al aan een gedaantewisseling waren begonnen, nog de hele dag bezig zouden zijn om hun creatie te perfectioneren. Een hele klus voor onze eigen “Merel”. Om privé redenen, wilden beide “artiesten”niet in beeld.csc_2082

Binnen in de Halloween hal, stroomden de jeugd inmiddels binnen. Ouders namen plaats in het restaurant gedeelte of in de speelhal.  Daar was het een komen en gaan van kids. Niet allen waren geschminkt , maar hier en daar waren toch wel wat Halloween “outfits”te bespeuren. De rij met wachtende bij de grimeuse groeide gestaag.

csc_6201Verder konden de kinderen in diverse ruimtes zich uitleven. Het klimmen en klauteren in de grote speelhal, is natuurlijk geweldig. De diverse onderdelen die daar zijn, maken het een uitermate geschikt speelpaleis. In andere ruimtes konden ze midgetgolfen, maar dan in Halloween sfeer. Of Laser gamen in ook al zeer duistere ruimtes. Een rustpunt tussen al dat geweld, bevond zich gek genoeg in het centrum van de drukte waar twee tafels waren ingericht om zelf allerlei Halloween spullen te maken. Knutselen/ knippen en lijmen en veel kinderen maakte daar ook gebruik van.

dsc_6173Dat tussen al dit speeltuig een ballenbak is, was wel bekend, dat je er echter ook daarbuiten mee kunt gooien, is niet de bedoeling. In ieder geval waren “de mannen”zo sportief op de foto te gaan. Nu nog de ballen oprapen.

Dat de opgestelde Halloween figuren en uitstallingen belangstelling trok was duidelijk. Een “setting”van grafzerken was aanleiding voor en kleine jongen een toverspreuk er op los te laten, terwijl hij met een “nep”mes op de steen sloeg. Helaas ging er niets open en verscheen er ook geen “eng”geraamte.

csc_2086En als vanouds, was de parkeerplaats vol en stond er op het viaduct nog een rij wachtende, maar dat was maar tijdelijk. In ieder geval is het jeugd festijn geslaagd te noemen.

De Horror avond.

De dag maakt plaats voor de avond, met het verdwijnen van het daglicht, komen de schimmen in de al donkere avond, snel naderbij. Felle ogen komen je te gemoed . Een groot aantal auto,s parkeert dus voor de Superfun en een bonte stoet van bezoekers passeert de kassa.

csc_6336Bij enkelen wat nuances en anderen geheel verbouwd. Ach het is Halloween en de van oorsprong geldende regel. “trick-or-treat” wordt hier geheel anders uitgelegd. Hetgeen dan weer een bijzonder feest geeft.

De Fantasy van Merel is weer uitbundig ten uitvoer gebracht met de diverse  mensen, die er om 11.00 uur deze morgen,nog “menselijk”uit zagen. Vanuit de diverse schaduwen en hoeken in de Superfun, maakte zij hun opmaak, of indien gewenst afgemaakt.  Menigeen schrok zich een hoedje bij het zien van deze “zombie”figuren die rond “dwaalden”.

csc_6343Daar waar je ’s morgens nog vrolijk een bekend gezicht gedag zei, bleek nu dat het bekende gezicht er geheel anders uitzag. De veelal jongere bezoekers, verspreidden zich al snel door het hele pand. De vele activiteiten van de middag, waren wederom een aantrekkelijk gebeuren. Met uitzondering van de Speelhal, waren de andere attracties begaanbaar.

Het lasergamen in deze “dark”Night is natuurlijk vragen om schrik effecten en het lukte de “zombies”telkens weer uit het niets, te voorschijn te komen. Uiteraard waren er ook bezoekers, die net deden of ze niet schrokken of bang waren, om dan toch even later een “sefie”te maken met zo,n spook.Je weet maar nooit.

csc_6346De drukte aan bezoekers viel best mee. Niet lang in de rij staan, of moeten wachten op een baan voor de bowling. Het draaide allemaal gewoon zijn gangetje. Een constante stroom van “mensen” doolden door de Superfun.  Gezellig druk en met de regelmaat een zombie achter je, die even kwam buurten.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

 

Fotoreportage jeugd.

Foto impressie avond.

csc_6327 dsc_6297 csc_6345