csc_797130 oktober, De WAR, Smullenpannen zijn weer actief en hadden vandaag weer de primeur van het brengen van verschillende gerechten. Kok, Charlotte van der Vlist had diverse gerechten van vegetarische aard en er was keuze zat.

de “Kas” van De WAR, is een rustpunt op zich geworden. Opgebouwd uit pallets, balen stro, lemen structuren en ander “herbruikbaar”materiaal, heeft men kans gezien een zeer aandoenlijke ” bodega” of landelijk uitstralend etablissement te creëren . De tafeltjes en stoelen her en der geplaatst, geven het een dorps karakter, waarbij in de avond de sfeervol gemaakte lampen voor een warme gloed zorgen.

dsc_7921De warme gloed is dan het enigste wat warm is, want het is en blijft een buiten aangelegenheid. Maar de wind is geen spelbreker in ieder geval.

Zo,n 40 mensen hadden de gelegenheid genomen om even bij te praten, weer energie op te doen, de batterij op laden om dinsdagavond in  vreugdedansen uit te barsten, als een bepaalde motie in de Raad,bepalend wordt voor de WAR.dsc_7919

En laten we niet vergeten dat buiten de maaltijden er ook muziek was. En wel door het trio van  Ben Calis. Het Jazz trio, bracht op eigen wijze de oude stijl weer boven. De schorre en hese “voice” heeft dan zo zijn eigen charme.

Onderstaand nog even de verwoording van dit gedeelte uit de Nieuwsbrief van De WAR.

Verslag en foto impressie Karel van Rooy.

dsc_7942Eetcafe de Smullenpannen is weer terug van weggeweest! In een nieuw jasje en een nieuw huis. We beginnen voorzichtig twee keer per maand en we werken met wisselende koks. Die worden uitgenodigd om in geheel eigen stijl een heerlijk avondmaal op tafel te zetten. Zoals altijd wordt ook nu weer een bijzondere muzikant uitgenodigd die zorgt voor een heerlijke sfeer. Dit alles vindt plaats in het kascafe van De WAR. Dat is de gezellige semi-buitenruimte die De WAR deze zomer aan het terrein heeft toegevoegd. Een prachtige kas met stro-leem wanden in de tuin.
Tegen het einde van de maaltijd kun je onder het genot van een drankje luisteren naar live muziek. Hiervoor geldt; waardebepaling achteraf. De maaltijd is vegetarisch en wordt geserveerd om 18:30. De reservering kost +/- 10,00 Euro p.p en kan tot de vrijdag er voor. Reserveren kan via smullenpannen@dewar.nl en is verplicht.

dsc_7954 dsc_7968