DA pandAanstaande zaterdag is de laatste gelegenheid om bij een aantal winkels een handtekening ge plaatsen onder een actieformulier.

Het betreft het : omgevingsbesluit”van de Gemeente Amersfoort om een woonvergunning te verlenen voor de voormalige Drogisterij DA op de Noordewierweg.

De huidige eigenaar(s) proberen al geruime tijd nieuwe ondernemers te vinden voor het pand en hebben uiteindelijk aan de Gemeente verzocht er een kamerverhuur situatie van te maken. Dit zou inhouden dat de winkelvergunning van het pand wordt gewijzigd in een woonbestemming. En zoals verluid, eenmaal een woning, nooit meer een winkel.

Dit was voor de winkeliersvereniging en een aantal omwonenden reden een actie te beginnen om dit besluit ongedaan te maken. Reden een winkelstraat, zoals daar met aaneensluitende winkels moet je niet onderbreken met een kamerverhuur situatie. Het is momenteel de algemene tendens in het Soesterkwartier om de leegstand van winkels aan te pakken. Men wijzigt de winkelvergunning in woonvergunning. Het aantal winkels zal op deze wijze snel wijzigen.

Zaterdag zullen de verzamelden handtekeningen worden opgehaald en  maandag 16 november zal er namens de Winkeliersvereniging en de verzamelde handtekeningen, bezwaar worden aangetekend tegen het verlenen van een woonvergunning voor het DA pand.

Dus tot zaterdagmiddag heeft U nog de tijd om een handtekening te plaatsen bij: Cigo, Joyce Optiek, Albert Heijn, Mon Papillon en slagerij Vedder.

Namens de WAS

Theo Swart.

typ KvR.