eva-1-89De “live” radio uitzending bij Peter Havens”op zondagmorgen 6 november van 10.00 tot 12.00 uur, zal nog lang na dreunen en in het geheugen blijven.

Enkele bewoners van de  “media-groep” uit de zorginstelling Amerpoort, mocht deze dag zelf een radio uitzending verzorgen bij de lokale omroep EVA. De voorbereiding voor deze happening had al plaats gevonden en de betrokken D j’s waren kort opgeleid om alle knoppen te bedienen. Het zou niet alleen een fantastische uitzending worden met de artiesten Will Jansen;  Martin Dhamarco; Mike Klein en Sharon Heer.

eva-116Van de zijde van Amerpoort, waren Christiaan ( D ‘j ) en Michiel ( interviewer en accordeonist ) vol energie aanwezig. Ook Burgemeester Bolsius was op deze ludieke uitzending afgekomen.

Om 10.00 uur ging de zender van Omroep EVA live “in the air”en niet alleen de radio uitzending, maar het geheel werd ook “live”uitgezonden via beeld-streaming met Facebook. En al na het eerste Nederlandstalige nummer was het feest. De circa 20 bewoners van Amerpoort met hun begeleiding waren als supporter of deelnemer aan de uitzending meegekomen. Het was dan een drukte van belang in de diverse studio’s en met name in studio 1 waar het allemaal gebeurde.

eva-121Na enige uitgezonden muzieknummers mocht Michiel zijn artistieke kunsten laten horen op zijn accordeon. Door een technisch foutje kon Michiel het nog een keer over doen. Maar dat was geen probleem.

Intussen was Burgemeester Bolsius aangeschoven aan de uitzendtafel. De koptelefoon op en een interview kon worden gedaan door Michiel. Echter  het werd de omgedraaide versie. eva-47De interviewer werd de geïnterviewde. En zoals de burgervader vertelde was hij in het verleden zelf radioverslaggever geweest en het duidelijk nog niet verleerd. Met betrekking tot voeding, meldde de Bolsius dat hij gisteren nog had gekookt, t.w. Hutspot waarbij de uit erfenis verkregen dunschiller een uitkomst bleek voor wat betreft de aardappelen.   Het werd een hilarisch interview wat menig lachsalvo door de studio liet gaan.

De diverse optredens van de genoemde artiesten, waren een waar feest. iets wat normaliter natuurlijk niet kan in een radiostudio, was dat er live gezongen werd maar de bezoekers spontaan gingen dansen en/of de polonaise liepen. Er was geen houden meer aan en twee uur lang voltrok zich een spektakel wat menig evenement organisator zou willen zien.

eva-90De artiesten zelf, meldde dat zij vele belangeloze optreden deden voor goede doelen, maar wat hun betreft dit de hele dag wel door mocht gaan.

Het doen van dit alles, was en is, deze “media” mensen van Amerpoort een kans te geven zich verder te ontwikkelen in de maatschappij.

Wat, naar verluid van zowel de begeleiding van Amerpoort en omroep EVA wel een mooie aanzet is geweest.

eva-1-147De directeur – radio gaf om 12.00 uur, groen licht om gewoon door te gaan met de uitzending zodat de artiesten en de twee mensen aan de knoppen, gewoon verder gingen. Reden om rond te gaan met schalen met oliebollen wat er wel inging. Bloemen waren er voor de Burgemeester en de diverse medewerkers die dit mogelijk hebben gemaakt.

Van het gehele optreden is een video opname gemaakt, welke op een later tijdstip wordt uitgezonden.

eva-35Een van de resultaten van deze uitzending is dat de redactie van de wijkwebsite Soesterkwartier, enkel “media”mensen van Amerpoort in hun ploeg opnemen. Een mooie samenwerking tussen Amerpoort/ Omroep EVA en Soesterkwartier,info.

Verslag Karel van Rooy

Fotoreportage. klik hier

 

logo-amerpoort-2015-rgb-klein-formaat dsc_7607 untitled-2