dsc_6397Zaterdag 5 november 2016. In de RESET, aan de Plataanstraat maakt men zich op voor een Vintage markt. De voorbereiding hiervoor, vergde veel inzet van enkele bewoners uit de bomenbuurt . Flyers en bezoekjes aan huis om een poging te doen de bewoners  van dit deel van het Soesterkwartier te motiveren.

Een eerdere poging om met kerstmis 2015 een sfeervol samenzijn  te creëren, waar de bomenbuurter’s eens “samen” konden brainstormen over het wel en wee van hun wijk, zorgde weliswaar voor  bezoekers , maar met mate. Men is niet zo van het naar buiten treden.

dsc_6409Nu met een Vintagemarkt, toch weer de aanzet gegeven om de bewoners te laten zien, dat er dingen georganiseerd worden in dit gedeelte van de wijk.

Een 4 tal mensen hadden zich bereid verklaart met hun museumstukken, prolaria, kleding en andere leuke dingen, de Reset om te bouwen als een soort “bazar”.

En met resultaat. Al voor de officiële opening van 11.00 uur, waren er een 15 tal mensen, alvast langs gekomen. En gedurende de middag kwamen steeds meer mensen even “langs” om zowel een kop koffie  te drinken of een broodje te eten.

dsc_6402En daar is dan de klik tussen bewoners, meestal elkaar van gezicht kennende, maar niet wetende dat ze vlak bij elkaar wonen. Contacten werden snel gelegd. En dan toch maar even tussen de vele uitgestalde “koop”waar snuffelen om te zien of er wat van je gading bij zit.

De tendens was toch in deze vorm van “meeting”dat er zeker een vervolg zal komen, met een kinderkleding markt, of ruilbeurs, dan wel met gereedschap en hobby artikelen. Plannen genoeg.

En zoals een der bewoners zei.”kunnen we dit niet 1 keer per maand doen, wat gezellig”.

En dat heeft de de bomenbuurt dan weer mooi gedaan.

De volgende activiteit in de wijk, is de viering van Sint Maarten op 11 november.  En gezegd mag worden dat met enige respect wordt gekeken naar de bewoonster die dit gaat organiseren.  Een beetje hulp is misschien wel nodig. In ieder geval, heeft buurthuis de Nieuwe Sleutel haar medewerking toegezegd en ook het activiteitencentrum van Lyvore op de Plataanstraat is bereid mee te doen. Een mooi initiatief wat zeker ondersteuning kan gebruiken.

Nel; Jolande en het Koppelhuis, bedankt.

Verslag en foto impressie Karel van Rooy.

 

\