Donderdag 29 Augustus, Enkele Bedoeïnen lijken hun intrek genomen te hebben in de wijk. Duidelijk is wel dat ze uitgaan van droog weer in ons land – tot zover ging het goed deze dag – het bleef droog.

Misschien kwam het door de weersverwachting dat er een 10 tal kinderen afgemeld waren, evengoed waren er vandaag zo’n 65 kinderen actief bezig.

Het was ijsjes-pauze-tijd voor de begeleiders. Even bijkomen. Want het zijn lange dagen die ze maken, ruim een uur van te voren zijn ze aanwezig om een en ander klaar te leggen/zetten en soms nog tot begin van de avond bezig met opruimen!

De hutten waren zo goed als af, hier en daar werd nog aan het meubilair gewerkt. Een bank voor in de tuin moest nog even een spijker voor de betere verbinding.

Er waren weer hele fraaie bouw- en werkstukken geleverd. Ook aan de aankleding was weer volop aandacht besteed. Gordijntjes, maar ook borden met regels…aan alles was gedacht.

Mede dankzij de fraai vormgegeven houtstukken die geleverd werden door de “Stagebrothers” kregen de bouwwerken  alle dagen een extra bijzondere uitstraling.

De kinderen werkten ook deze dag weer in een enorm samenwerkingsverband. Elkaar helpen, een stukje hout leveren of een extra spijker uitruilen, het kon – en gebeurde weer.

Leuk, druk en gezellig was de sfeer die men proefde op het terrein.

De verbanddoos bleef net als de EHBO-ers – op het plakken van een pleistertje of verwijderen van een splinter na – behoorlijk werkeloos

Voor de “Burgemeester van de dag” was een speciaal podium gebouwd. Podium- en hoogtevrees waren duidelijk niet aan de orde.

“De Huttenstad” bevatte uiteindelijk ruim voldoende woonruimte.

Misschien dat het Amersfoortse stadsbestuur maar eens een kijkje zou moeten nemen hoe de kinderen een en ander wèl voor elkaar krijgen?! Want ook in Huttenstad zijn regels die als handvatten gelden om één en ander tot stand te kunnen brengen.

Al zit in het hanteren van de regels misschien het verschil tussen Huttenstad en Amersfoort: regels als handvat versus regels als geboden?!

Alles bij elkaar ook nu een prima en droge bouwdag, met dank aan de inzet van alle vrijwilligers en de samenwerkende kinderen.

Sfeerimpressie: Nel Groenendijk

Foto’s: Nel Groenendijk en Robin Wiersma