De voorbereidingen beloofd al veel. Tafels staan klaar, de laatste hand wordt gelegd aan het geluid. Al snel blijkt dat een box niet goed werkt. Het wordt snel en professioneel gerepareerd.

Op alle tafels ligt crêpe-papier, schmink, en de invul formulieren. Al snel krijg ik te horen dat niet alleen de Lobeliastraat door ziekte moet afhaken, maar ook binnen de organisatie kwakkelt het. Het geeft wat extra spanning, hoe druk zal het worden vandaag? Gelukkig verschijnen al snel de eerste fietsen. En klokslag 20:30 uur begint de Quiz. Bijzonder aan deze editie is dat de gevreesde “doe ronde” de hele avond duurt. De verliezers van iedere ronde mag een extraatje komen halen om aan het einde van de avond extra punten te kunnen verdienen.

Snel na de eerste ronden worden er al kledingstukken uit gedaan. En mensen worden getooid in kleurrijke creaties. De vragen zijn divers. De kortste ronde 50 seconden, waarbij men de namen van stripfiguren moet opschrijven was een snelle opening van de avond. Ook lastige vragen, zoals de 10 bijbelse straffen kwamen als een verrassing. De creaties werden tussendoor steeds sierlijker.
Na rondes over de Bloemenbuurt en Sesamstraat was het tijd voor een pauze. Een winnaar begint zich af te tekenen…

Snel verder met de avond, terwijl Bernard al bezig is met de tussentijdse jurering gaan de vragen verder. Er begint ook Meermin te verschijnen in de zaal. Creativiteit in de “Doe” ronde wordt zeker gewaardeerd. De Amstelstraat wint de volle 3 punten voor de creatie. Snel na deze bekendmaking verdwijnen ook de creaties. Het is ook wel koud als je alleen getooid bent in crêpe-papier.

Voor de prijsuitreiking is er nog een klein reclameblok voor Burendag in het Soesterkwartier. Er word aan iedere deelnemer een taart belooft. Wil je hier meer over weten, klik dan hier.

De spanning wordt opgebouwd met een kort pianospel, na de 3e en 2e plek bekendmaking. Wordt het ook duidelijk dat na vele pogingen het de Dollardstraat is gelukt om de Zegenvierstraat#8 te worden.

Wil je ook een keer mee doen met deze veelzijdige Quiz? Kom dan 24 januari met je straat (minstens 2 personen). Wil je meer weten of zelf een ronde aanleren? Kijk dan hier.

Zie de foto rapportage hier.