Op woensdag 13 maart en donderdag 14 maart vinden: ‘De dagen van de Wagenwerkplaats’ plaats. Tijdens deze dagen wil de gemeente Amersfoort gebruikers, omwonenden en andere belangstellenden bijpraten en met hen in gesprek gaan over de ontwikkelingen in het gebied.

Meer:  https://www.amersfoort.nl/project/gebiedsontwikkeling-wagenwerkplaats.htm

Vorig jaar is de SRO gestart met een Citytrainer cursus voor volwassenen.

Ook in 2019 wil men hier weer mee van start gaan in de week van 4 maart. Er is een oproep gedaan naar kandidaten!

City trainers zijn inwoners van Amersfoort, die middels de cursus ‘Ik train mijn stad” en het opdoen van praktijkervaring bij de Buurtsportcoach, verenigingen of andere sportaanbieders, in staat zijn om sportieve activiteiten en of evenementen te organiseren en te begeleiden. De deelnemers zijn vrijwilligers die zich willen inzetten voor de gemeenschap. Iedereen kan de cursus volgen die het leuk lijkt om op het gebied van sport en bewegen wat te betekenen in de stad, er is geen ervaring nodig. De cursus is een mooie win-win situatie: de vrijwilliger kan zichzelf ontwikkelen en zijn eigen talenten inzetten, Amersfoort krijgt nog meer sport en beweegactiviteiten!

Ken je iemand voor wie dit interessant is?                                                                                                                                                                                                                        www.buurtsportcoach.nl

www.sro.nl/sport-activiteiten/gemeente/amersfoort/buurtsportcoach/agenda/cruyff-court-6-vs-6-toernooi/ 

zaterdag 2 maart 11.00-16.00 uur  RARITEITEN KABINET WIJKMUSEUM SOESTERKWARTIER  opening 12.00 uur door Henk Bekker

Attributen en objecten waarvan de meeste mensen zich zullen afvragen waar ze voor dienen. Die vormen het onderwerp van de driedelige expositie ‘RARITEITEN KABINET’ die dit jaar in het Wijkmuseum Soesterkwartier, Sint Bonifaciusstraat 61 in Amersfoort te zien is. De eerste editie hiervan wordt door Henk Bekker officieel geopend. In de Thema-kamer achter de museumwoning zal hij van de door hem ingebrachte buitenissige voorwerpen de sluier oplichten. Vanzelfsprekend kunnen bezoekers hierbij zelf ook actief meedoen. Het tweede deel van deze serie duurt van juni tot september en het derde van november tot eind december. Het wijkmuseum is iedere zaterdag voor belangstellenden geopend. Entree gratis, vrijwillige bijdragen zijn welkom. 

zondag 3 maart 14.00-16.00 uur SKELTEREN IN DE VERKEERSTUIN OP DE WAGENWERKPLAATS                      

zondag 3 maart 15.00 uur          VEERENSMEDERIJ BUITENBEENTJE            
Eendje Buitenbeetje wordt de hele maand als besloten schoolvoorstelling voor honderden Amersfoortse kleuters gespeeld, maar we beginnen natuurlijk met een feestelijke première op zondag 3 maart om 15.00 uur.

Eendje Buitenbeentje wordt een spannend muzikaal avontuur gebaseerd op Carnaval des Animaux van Camille Saint-Saens. Delen van dit speelse stuk zijn gearrangeerd voor cello en twee zangeressen. Ons danseresje is het ‘vreemde eendje’ in de bijt. De andere personages in het verhaal zien haar als ‘anders’ omdat ze niet kan zingen (maar wel goed kan dansen). Haar zingende zusjes verstoten haar en dapper gaat Eendje Buitenbeentje de wijde wereld in. Met deze voorstelling maken kinderen kennis met muziek en dans en zingen ze ook zelf actief mee. En samen zingen wil iedereen.

3 MAART: https://www.hollandopera.nl/voorstelling/300/eendje-buitenbeentje/#speellijst

donderdag 7 maart 13.30-15.30 uur Repair Café Soesterkwartier

Ook nu staan de enthousiaste wijkbewoners die samen het repair Café  Soesterkwartier organiseren weer klaar om kapotte spullen een tweede leven te geven. Op donderdag 7 maart en op donderdag 21 maart van 13.30 tot 15.30 uur  zijn wij aanwezig  “Bij Bosshardt” Emmaüskerk Noordewierweg 131 voor het repareren van broodroosters, lampjes, kleding, föhns, fietsen, speelgoed: alles wat het niet meer doet is welkom. De reparateurs van het Repair Café weten bijna altijd raad. Door repareren te promoten wil het Repair Café bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Aan reparaties zijn geen kosten verbonden maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Ook wijkbewoners die niets te repareren hebben zijn welkom voor een kopje koffie  en of een praatje.

Herinnering!!!!

Amersfoort is genomineerd voor BNG Bank erfgoedprijsDe gemeente die op de meest inspirerende manier met zijn erfgoed omgaat en een voorbeeld is voor andere gemeenten, ontvangt een bedrag van 25.000 euro. Daarnaast wordt een publieksprijs uitgereikt aan de gemeente die de meeste publieksstemmen krijgt. U wordt uitgenodigd om te stemmen!!!!!!

Tot en met 25 maart 2019 kunt u stemmen voor de publieksprijs.

STEM OP AMERSFOORT

 

Heel Nederland is vanaf 5 april in de ban van de Kindermuziekweek. Met concerten en voorstellingen op scholen en kinderdagverblijven, en in de theaters en muziekscholen, kan ieder kind in Nederland genieten van live muziek!

Holland Opera en Scholen in de Kunst haken vol enthousiasme aan op het landelijke initiatief en introduceren het Amersfoortse Kindermuziekweekend! In het weekend van 13 en 14 april spelen de Zchepping (8+) en Eendje Buitenbeentje (4+) in de Veerensmederij. Het volledige programma volgt!

gedeputeerde pim van den berg: ‘amersfoort moet het calimerogevoel echt van zich afwerpen’

door John Spijkerman – 27 februari 2019

Doorgewinterd politiek verslaggever John Spijkerman bericht voor de Stadsbron over de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart. Als aftrap een interview met Pim van den Berg, de populaire D66-wethouder die Amersfoort inruilde voor het provinciehuis. Een gesprek over Amersfoort, zijn politieke carrière, zijn rollen als wethouder en gedeputeerde, over de provincie, de verkiezingen, de energietransitie en – op de valreep – een opgebiechte blunder.

lees meer >> 

groet, Joke Sickmann