Tijd voor Amersfoort
Festival-tip: studentenhuis St. Joseph op z’n kop

St. Joseph Festival
20 april | Proef van het studentenleven bij St. Joseph! Het gezelligste studentenhuis van Amersfoort vind je tegenover café Van Zanten. Ze vieren er jaarlijks feest met een heus muziekfestival. En iedereen is welkom. Ontdek nieuw muzikaal talent, ontmoet stadsgenoten en doe gezellig een drankje. Er komen wel 50 artiesten!

St. Joseph Festival
Dit zijn de leukste evenementen van Amersfoort

Uitagenda Amersfoort
Nu de lente al in februari begonnen is, kunnen we niet anders dan uitkijken naar alle evenementen in regio Amersfoort. Want wat staan er veel op de planning! Bekijk de Uitagenda met alle tentoonstellingen, festivals, workshops en voorstellingen in 2019. Missen we nog iets? Meld het evenement dan gratis aan via de button!

Uitagenda van Amersfoort

Terug in de tijd op het Ereveld in Leusden

Audiotour op het ereveld in Leusden
maart | Wist je dat het precies 70 jaar geleden is dat het Sovjet Ereveld in Leusden werd aangelegd? Het herinnert aan de Tweede Wereldoorlog, waar 865 Sovjet-Russische oorlogsslachtoffers hun leven gaven. Voor het eerst krijg je een kijkje in het verhaal dat schuilgaat achter deze grafstenen. Zoek een tijdslot uit, zet je koptelefoon op en stel je open voor de indrukwekkende gebeurtenissen.

Audiotour Licht op het ereveld in Leusden

Zó werkte het vroeger in de Kuiperij

Bezoek de Kuiperij in Amersfoort
elke zondag | Je bent er ongetwijfeld langsgelopen, maar weet je ook wat er in dit knusse huisje gebeurde? Midden in de binnenstad van Amersfoort staat deze kuiperij. Het gebouw is pas helemaal opgeknapt. Bij de nieuwste wandeling van Amersfoortse Gidsen mag je even binnenkijken én leer je alles over deze ambacht. Vergeet niet je vooraf aan te melden.

Bezoek de Kuiperij in Amersfoort

Zoover tipt Amersfoort als leukste winkelstad

Amersfoort de leukste winkelstad volgens Zoover
Wij wisten ’t al, maar nu zegt autoriteit Zoover het ook: Amersfoort is de leukste winkelstad van Utrecht! Waarom, vraag je je misschien af. “Amersfoort staat met een sfeervol centrum, gezellige pleintjes, unieke winkels en boetiekjes garant voor een geslaagde dag shoppen.” Daar is geen speld tussen te krijgen. Tussen de winkeltips staan onder andere Reuring, Sweet Sisters en Buuf in de serre.

Amersfoort de leukste winkelstad volgens Zoover

Taalfanaten opgelet: festival in het Eemhuis

Eerste taalfeest in Amersfoort
7 maart | Zijn d’s & t’s, de Engelse ziekte en actief schrijven onderwerpen die jou prikkelen? Geef het maar toe: je bent een echte taalpurist. En daar is niets mis mee! Er wordt zelfs speciaal voor jou en andere taalfanaten een feest georganiseerd. Leer bij het Taalfeest hoe je een column schrijft, doe mee met de taalpubquiz en zorg dat je bij het optreden van Ivo de Wijs en Frank van Pamelen bent.

Eerste Taalfeest in Amersfoort