U allen een goed 2019 toegewenst. 

Zaterdag 5 januari 16.00 uur             

Door de Stichting Amersfoort Groen is een oproep gedaan voor een Nieuwjaarsappel op de Appelmarkt

Klik hier voor meer informatie. 

Zie de Stadsbron voor het laatste nieuws over de geplande rondweg in Birkhoven                 

www.destadsbron.nl 

ingezonden column: kees quaadgras schrijft

door Kees Quaadgras – 5 jan 2019

Wat bezielt politieke bestuurders om tegen beter weten in vast te houden aan onzalige plannen? Daar zijn tal van voorbeelden van. Zo wilde ooit iemand een verkeersweg tot midden in de Amersfoortse binnenstad aanleggen. Een ander wilde het Waterwingebied bebouwen. En nu dreigt het al vele jaren oude plan voor de Westelijke Rondweg tot uitvoering te komen. Kees Quaadgras denkt er het zijne van…

lees hier >>.

voorlopige voorziening kap

door Rob Lampe – 5 jan 2019

De voorzieningenrechter is van mening dat er inderdaad een voorlopige voorziening nodig is om de gemeente te weerhouden van de voorgenomen kap ten behoeve van de Westelijke ontsluiting. Over een paar weken willen ze dat dossier met drie rechters eens nader tegen het licht houden. De gemeente wenste niet te reageren.     kijk hier >>.

Zaterdag 12 januari          Wijkmuseum St. Bonifaciusstraat 61 11.00 -16.00 uur

Kinderen ’t Anker / exposeren in / Wijkmuseum – tot 5 januari

Op zaterdag 12 januari volgt de derde expositie met werkstukken van kinderen van basisschool De Magneet (openbaar). Naast dit recente materiaal worden in de expositieruimte achter de museumwoning ook enkele klassieke kijkdozen en pop-up-boeken van oudere verzamelaars getoond. Het wijkmuseum is iedere zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur gratis geopend. In de kerstvakantie zijn op woensdagen extra openingen. Ter herinnering ontvangen de deelnemende en bezoekende kinderen kleurrijke toegangsbewijzen.

(Foto: Karel van Rooy).

Joke Sickmann

 

 

 

.