vrijdag   26 oktober    16.00 uur Lezing in het Wijkmuseum. St. Bonifaciusstraat 61

Jos Pothof vertelt bijzonderheden bij Herdenkingsstenen in het Soesterkwartier.

Binnenkort worden in het Soesterkwartier ‘herdenkingsstenen’ met namen van tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen joodse Nederlanders en Amersfoorts verzetsstrijders onthuld. Jos Pothof vertelt meer over omgekomen personeelsleden annex verzetsstrijders van de Nederlandse Spoorwegen. Zie ook bij 31 oktober

zaterdag 27 oktober  11.00-16.00 uur Tentoonstelling in het Wijkmuseum

“De Spoorwegstaking 1944-1945 in het Soesterkwartier

Lees ook het artikel op de Stadsbron:

verzet als thema van de maand van de geschiedenis

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van de tentoonstelling over de Spoorwegstaking ’44-’45 in het Wijkmuseum Soesterkwartier. De tentoonstelling wordt gehouden in oktober, maar het onderzoek naar wat er gebeurd is in die tijd gaat verder. Lees meer >> 

zaterdag 27 oktober  Streekmarkt bij het Lokaal in de Nieuwe Stad

                                      http://www.denieuwestad.nl/agenda/ 

zondag 28 oktober     14.00-16.00 uur Verkeerstuin Wagenwerkplaats. Zie meer:

http://wagenwerkplaats.eu/agenda/verkeerstuin-geopend-2018-10-24/

 weekend   26-27-28 oktober                

Halloween in het Soesterkwartier

Https://www.soesterkwartier.info/halloween-soesterkwartier-waar-en-wanneer/ 

maandag 29 oktober – ter informatieOver de Dag van de Stad op de Wagenwerkplaats

Maandag 29 oktober tijdens de Dag van de Stad komen naar schatting 2.000 mensen die in Nederland werken aan toekomstbestendige steden en stedelijke regio’s in Amersfoort bij elkaar.  De dag is bedoeld voor bestuurders, ambtenaren, ondernemers, actieve inwoners, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en wetenschappers uit alle steden en stedelijke regio’s van Nederland. De dag staat in het teken van inspireren, informeren, agenderen, verbinden en bouwen met elkaar. .

Meer informatie:  www.wagenwerkplaatsnl      wwwwagenwerkplaats.eu    www.dedagvandestad.nl 

woensdag 31 oktober 15.00 uur start stille tocht Soesterkwartier. Vertrekpunt Soesterweg 451 (u kunt zich ook op één van de volgende adressen aansluiten)

Zie de uitnodiging van de Stichting Herdenkingsstenen Amersfoort                                  

Hierbij nodigen wij u, familie, nabestaanden, naamgenoten, huidige bewoners, buurtgenoten of vertegenwoordiging van uw directie of bestuur, uit voor het bijwonen van de onthulling van 23 herdenkingsstenen op 15 locaties in het  Soesterkwartier van  Amersfoort. Het betreft hier de 17steenlegging van onze Stichting. 

De onthulling vindt plaats op woensdag 31 oktober 2018. We  beginnen om 15.00 uur met de ceremonie bij de Soesterweg 451 waaruit  Hermann Oppenheimer, geboren op 31 oktober 1874 op 18 maart 1943 is opgepakt van wege zijn vlucht uit Duitsland en zijn Joodse status. Hij is weggevoerd naar Kamp Westerbork en daar overleden op 24 september 1943. Na zijn crematie is zijn urn naar de begraafplaats in Diemen gebracht.

Vervolgens lopen we door naar het Anjerplein 23, dan de Seringstraat 2, de Primulastraat 53, de Noorderwierstraat 146, de Violenstraat 69, de Spaarnestraat 96 en 62, de Narcisstraat 53 en 43, vervolgens naar de Soesterweg 352, de Leliestraat 68, de Noorderwierweg 28, de Amstelstraat 8, de Soesterweg 4 en tot slot de Dollardstraat 58, nabij de Westerkerk.

De beheerder en vrijwilligers van de Westerkerk nabij de Dollardstraat 58 zijn zo gastvrij om u na afloop uit te nodigen onder het genot van een kop koffie, thee of een frisdrankje en een broodje nog met elkaar na te praten over wat u gezien en beleefd heeft.

Voor meer informatie over de slachtoffers verwijzen wij graag naar de website van onze stichting www.herdenkingsstenenamersfoort.nl.

flyer GiA – Soesterkwarier 0.91.JPEG

 

Joke Sickmann