Rusthof/ Soesterkwartier 28 mei 2019.  Zoals eerder op deze website vermeld omtrent het niet levend ter wereld komen van Lamairo Giovani Havens en de spontane donaties vanuit het Soesterkwartier en daar buiten, is daar het moment van definitief afscheid.

In de stromende regen, kwamen familieleden en enkele genodigden om 10.00 uur op begraafplaats Rusthof bijeen. De ingang gevormd door de bezoekers met blauw/witte ballonnen, als zijnde een ereboog voor Lamairo.

Na de aankomt van Jordi en Larissa, werd het kleine kistje, gemaakt door een bevriende relatie, vanuit de auto door de “erehaag”gedragen en binnen centraal opgesteld. Persoonlijke zaken werden aan de opstelling toegevoegd en een eerste kaarsje aangestoken.

 

Oeds Blok, van onder meer de buurtkerk Soesterkwartier trad op als gastheer/gastspreker. En zoals hij memoreerde in zijn verhaal , de dingen die belangrijk waren. De zichtbare liefde voor het voldragen kind en woorden van “energie” zoals Jordi steeds voorhield. Tranen en er doorheen een lach, kenmerkend voor het contact wat was ontstaan.

Er waren persoonlijke gedichten, allereerst door Larissa zelf gebracht, over haar zoon Lamairo, het was een emotioneel moment. zo ook de gedichten van beide Oma’s. Peter Havens bracht nogmaals zijn gedicht, wat ook zondag in zijn radio uitzending werd vertolkt. Na een kleine voordracht van Delana  Havens werd nog een gedicht voorgedragen door Oeds Blok zelf, geschreven door zijn vrouw Natasja.

Hierna werd er nogmaals een erehaag gevormd met de blauwe en witte ballonnen. Jordi en Larissa droegen vervolgens het kleine kistje naar buiten, om samen de laatste wandeling te hebben richting zijn laatste oponthoud .

Mede door de reacties van het Soesterkwartier, is deze “aparte”uitvaartdienst een een heel speciale geworden. Een emotioneel maar waardevol afscheid van de kleine Lamairo Giovani Havens.

Met dank aan degene die dit mogelijk maakten.

Karel van Rooy