Zoals eerder aangekondigd, maandag 27 mei hield muziekgezelschap CODA haar open repetitie. echt storm liep het niet, maar er waren een aantal muzikanten die in de keuken de muzikale gerechten kwamen proeven van deze vereniging.

De repetitie stond grotendeels in het teken van het pas geiintroduceerde Historisch orkest waarover al eerder is geschreven, bekende muziek uit de jaren 30 t/m 60 passeerden de revu. Op 30 Juni is het Historisch thema orkest te gast bij het Historisch museum der Koninklijke Marechaussee waar in de tuin het ‘Betuws Buren’ De fruit- en streekmarkt van de Betuwe plaats vindt. Wilt U het Historisch orkest in vol ornaat aan het werk zien dan bent u van harte uitgenodigd! Om de muzikale gasten ook de andere kant van het veelzijdige Coda te laten zien kwamen er ook enkele concertstukken op de lessenaar waar onder Frank Sinatra in Concert, een muziekstuk waar muzikanten hun tanden in kunnen zetten.

Muzikanten die alleen kwamen kijken kregen al snel het gevoel van ‘meedoen’, een enkeling las eerst mee met de muziek een ander werd van een instrument voorzien en deed gezellig mee, degene die alleen de muziek mee keek pakte alras zijn instrument en zocht een plaatsje bij zijn collega muzikanten.

Alhoewel het aantal bezoekers wat tegenviel keek Coda toch terug op een geslaagde ‘open repetitie’ waarbij er twee muzikanten te kennen gaven er serieus over na te denken om aan te schuiven bij onze vereniging.

Denkt U van gemiste kans? zeker niet, elke maandagavond repeteert Coda van 20.00 uur tot 22.00 uur in de grote zaal van speeltuinvereniging het Soesterkwartier en u bent meer dan welkom, als muzikant, maar ook als beginnende muzikant, via Coda kunt u muzieklessen gaan volgen en snel plaatsnemen in dit actieve orkest.

Coda is de komende tijd te zien op het eerder genoemde evenement in Buren bij het Marechaussee museum op 30 juni, op 24 augustus kunt u gewoon in Amersfoort blijven en het orkest bewonderen zij varen dan op een boot van de waterlijn door de Amersfoortse grachten. Op 8 september zijn ze wederom te gast bij het Historisch museum der Koninklijke Marechaussee, dan is er de kunstmarkt, ook dan bent u van harte welkom!

 

Verslag en foto’s Ton Schimmel