In het weekend van 16, 17 en 18 juni viert Nederland de Dag van de Architectuur, waarbij drie dagen lang het belang van architectuur in de schijnwerpers staat. Veel gemeenten organiseren activiteiten, zoals lezingen en rondleidingen. Kunstuitleen Amersfoort sluit aan met een aantrekkelijk programma, bestaande uit een lezing over de iconen van Amersfoort, gratis interieuradvies en een toelichting over de geplande nieuwbouw aan het Eemplein. 

De eerste activiteit betreft een lezing door architectuurhistorica Lisette Breedveld. Zij vertelt op vrijdagavond 16 juni over de iconen van Amersfoort vanaf 1965. Belangstellenden krijgen meer te horen over onder andere de Stad van Cahen en het Rietveldpaviljoen. Ook het Eemhuis komt in haar verhaal aan bod. De lezing vindt plaats om 20.00 uur in de Keizaal van het Eemhuis en is gratis toegankelijk. Aanmelden via www.bibliotheekeemland.nl wordt op prijs gesteld. 

Gratis interieuradvies

Op zoek naar een andere inrichting voor uw woning? Interieurarchitecte en medewerker bij Kunstuitleen Amersfoort Joost Bongers voorziet u (aan de hand van een meegebrachte foto of tekening) graag van gratis interieuradvies op zaterdag 17 juni van 12.00 tot 16.30 uur. Iedere deelnemer heeft twintig minuten de tijd om zijn of haar vragen te stellen. Om zeker te zijn van een plek kunt u zich aanmelden via kunstuitleen@bibliotheekeemland.nl.

Nieuwbouw

Diezelfde zaterdag is van 14.00 tot 16.00 uur Jan Poolen (architect en directeur-eigenaar van architectenbureau ZEEP) aanwezig in de Ruimte van Amersfoort in het Eemhuis. Hij geeft die middag een toelichting over de bouw van het appartementencomplex Eemerald aan het Eemplein die na de zomer start. Van het complex neemt Jan Poolen een maquette en informatie mee. Van harte welkom voor wie geïnteresseerd is.

red.kvr.