NIEUWS

De Binnentuin is open!

De nieuwe kas die afgelopen winter is gebouwd is inmiddels ingericht, en de planten kruipen langzaam richting het plafond, waar ze in de zomer de nodige verkoeling zullen geven. Er groeien niet alleen heerlijke kruiden waar je je eigen kruidenthee van kunt maken, maar ook echte Chinese thee. En natuurlijk levert de kas groenten en fruit aan het eetcafe en voor de lunch.
Vanaf 5 juni is de Binnentuin op proef elke maandag t/m donderdag open van 10:00 tot 17:00 uur. Er is koffie, thee en wifi beschikbaar voor iedereen die er wil komen werken.
De Binnentuin is ook beschikbaar voor culturele activiteiten en te huur voor besloten bijeenkomsten. Kijk voor meer informatie op www.dewar.nl/nl/binnentuin.

UITGELICHT

Lunch met de Zoete Biet – Veganistische lunch in de Binnentuin – elke zondag – 11:00 – 15:00 [Binnentuin]

De Zoete Biet serveert elke zondag Lunch in de Binnentuin. Op het menu staan natuurlijke gezoete Smoothies en gebakken traktaties, vegetarische en veganistische burgers en een heerlijk frisse salade.
De missie van De Zoete Biet is om in een landschap met ongezonde opties een gezond en lekker alternatief aan te bieden en zo je lichaam de voedingsstoffen te geven waar naar het zo verlangt om goed te kunnen functioneren.
Alles op het menu is zelfgemaakt, lekker, vers en zoveel mogelijk biologisch. Komt dat proeven!
Kijk voor het menu op www.dewar.nl/nl/binnentuin.

Impactbios – Growing cities – maandag 5 juni – 20:00 [Spullenlab]

Iedere 1e maandag van de maand een inspirerende film. Deze keer de film Growing Cities: “A documentary film that examines the role of urban farming in America and asks how much power it has to revitalize our cities and change the way we eat. In their search for answers, filmmakers Dan Susman and Andrew Monbouquette take a road trip and meet the men and women who are challenging the way this country grows and distributes its food, one vacant city lot, rooftop garden, and backyard chicken coop at a time.
Join them as they discover that good food isn’t the only crop these urban visionaries are harvesting. They’re producing stronger and more vibrant communities, too.”
Toegang op waardebepaling achteraf.

TGTiefenSchee speelt Most Trees are Blue – 8, 9 en 10 juni – 20:00 [Spullenlab]

Twee aliens beginnen een Bed&Breakfast op aarde. Ze zijn goed voorbereid. Op hun thuisplaneet hebben ze het Handboek voor een Ruimtewezen laten maken: een handleiding over hoe je mens moet zijn. Gewapend met dit Handboek beginnen ze als Nie…uw Mens aan de bouw van hun gedroomde B&B. Ondertussen heeft de Echte Mens door dat er iets niet in de haak is. Er is buitenaards leven gedetecteerd. Het Kantoor van Buitenaardse Zaken van de VN probeert de bevolking te sussen en gaat op onderzoek uit. Vormt deze Nieuwe Mens een bedreiging voor de aarde?
Met Most trees are blue onderzoekt TG Tiefschnee (Merel van Huisstede en Rinske Bouwman) de vreemdeling. Reserveren via publiciteit@dewar.nl (tickets €12,50).

Innovatie-inloopspreekuur – 13 juni 2017 – 16:00-18:00 uur [Fablab]

Fablab Amersfoort organiseert in samenwerking met Peer! Innovation, een innovatie-inloopspreekuur. In dit inloopspreekuur kan iedereen terecht die wil sparren over zijn innovatie.

Werk mee aan de toekomst van Meet je Stad!- donderdag 29 juni – 20:00 [Binnentuin]

In de afgelopen twee jaar is in Amersfoort een project gegroeid dat u waarschijnlijk niet ontgaan is. Meet je Stad, een burger-onderzoeksproject in samenwerking met Coöperatieve Universiteit Amersfoort, Gemeente Amersfoort en Waterschap Vallei en Veluwe, is langzaam uitgegroeid tot een volwassen onderzoek waarin inwoners van Amersfoort klimaatverandering op lokale schaal meten.
Meet je Stad is opgezet als een project dat de eerste drie jaar ondersteund werd door gemeente en waterschap, met als doel dat in die drie jaar een zelfstandig project ontstaat. Nu, na ruim twee jaar, is Meet je Stad klaar om kennis te maken met nieuwe partners. We zijn op zoek naar bedrijven of organisaties die geïnteresseerd zijn in de methode en resultaten van Meet je Stad en die voor zichzelf een rol zien in de toekomst van dit project.
Op 29 juni organiseren we een kennismakingsavond met Meet je Stad. We nodigen u graag uit om te komen kijken, doen en denken. U kunt zich aanmelden via info@meetjestad.net.

Koppelting – grassroots festival en hackathons – 21-27 augustus

Houd vast de week van 21-27 augustus vrij voor de jaarlijkse zomerconferentie in De WAR: Koppelting (voorheen Fabfuse)
Van 21 t/m 25 augustus is er een hackathon. In deze werkweek wordt aan uiteenlopende projecten gewerkt, van het uitproberen van nieuwe recepten in een voedsellab tot de ontwikkeling van software en elektronica. Iedereen kan een project inbrengen of aan een project van iemand anders meehelpen.
Op 26 en 27 augustus wordt de week afgesloten met een tweedaagse onconferentie. Deelnemers delen de laatste ontwikkelingen in open source techniek, bottom up organisatie en andere vernieuwing in de maatschappij. Het programma wordt gevormd door de bijdragen van deelnemers en is te vinden koppelting.org. Houd de line-up in de gaten, de komende weken zal die uitgroeien tot een druk programma.

AGENDA

NB: Elke dinsdag van 10.00 tot 22.00 is er open inloop in het Fablab. Op donderdagen, behalve de 1e van de maand, is het Biolab open van 20:00-22:00.

zomer 2017

  • Extra Fablabopening op zaterdag – zaterdag 3 juni, 11:00 – 17:00 [Fablab]
  • Lunch met de Zoete Biet – Veganistische lunch in de Binnentuin – elke zondag – 11:00 – 15:00 [Binnentuin]
  • Impactbios – Growing cities – maandag 5 juni – 20:00 [Spullenlab]
  • TGTiefenSchee speelt Most Trees are Blue – 8, 9 en 10 juni – 20:00 [Spullenlab]
  • Innovatie-inloopspreekuur – 13 juni 2017 – 16:00-18:00 uur [Fablab]
  • wandeling “bruikbare wilde planten zoeken” 18 juni Park Schothorst, meld je aan via info@transitieschool.nl!!!
  • werk mee aan de toekomst van Meet je Stad!- donderdag 29 juni – 20:00 [Binnentuin]
  • Koppelting – grassroots festival en hackathons – 21-27 augustus

Wat is De WAR?

De WAR is het huis van ondermeer de Spullenmannen, het Transitielab, het Repair Cafe, FabLab Amersfoort, Studium Generale Amersfoort, Universiteit Amersfoort en OpenToko. U kunt De WAR ook volgen via www.twitter.com/uitdewar en op facebook.
De WAR is een open laboratorium in de voormalige kleurstoffabriek van Warner & Jenkinson te Amersfoort. Uitvinders en kunstenaars vinden er een werkplaats, kennis en een plek voor experimenten. Starters vinden er een betaalbaar kantoor samen met andere creatieve ondernemers. Publiek is er getuige van de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunst, wetenschap, innovatie en duurzaamheid. Je kunt De WAR vinden op Geldersestraat 6 in Amersfoort.