Wagenwerkplaats 17 maart 2017. Geen zwevende kiezers, maar meer zwevende moestuinbakken deze keer. Na het vertrek van de gevestigde plek bij de Lasloods, alwaar vandalisme en andere zaken het onmogelijk maakte om rustig in je eigen moestuintje te werken, een nieuwe plek.

Naast de Wagenspeelplaats, was nog een strook grond beschikbaar, achter de Bandbunker en de speelplaats. Met verenigde krachten zijn de bakken verplaatst, deels naar deze nieuwe plek en deels naar de Nieuwe Stad. Een ander deel kreeg het predicaat “Mondriaan” en werd in diens kleuren geschilderd.

Voor de opening, om 16.00 uur, werd er deze middag vooraf nog druk gewerkt aan het “schapenhek”. Niet dat er schapen komen, maar zo heet deze wijze van omheining. Zowel de “Stadsboeren” als de Wagenspeelplaats mensen, waren samen met 033groen druk aan de slag. Kinke, Fabian en Guido , samen met een vrolijke dame van de cliniclowns, moesten voor 16.00 uur klaar zijn en dat lukte.

Zelf met de verenigde krachten van indebuurt033, zijnde de Buurtnetwerker Henry de Gooijer, werd “druk”uitgeoefend op de openingsceremonie . Dat wil zeggen, dat na de opening bleek, dat er een paal los stond en deze ter plekke  weer de nodige stijfheid werd bezorgd, mede door de inzet van de Buurtnetwerker.

Nadat de drankjes, nootjes en chips zijn weg hadden gevonden en enige genodigden en voorbijgangers aanwezig waren, werd het tijd voor de officiële handeling. Kinke gaf als bestuurslid van de Stadsboeren en Moestuinbakken even een kleine terugblik, hoe het zo gekomen was. Nu is de ideale situatie, dat de ouders kunnen tuinieren, terwijl de kinderen ook nog eens gebruik kunnen maken van de natuurspeelplaats er naast.

Een toevallige “Oma en Opa, met kleinkinderen, had al verkennende dingen onderzocht in de moestuinbakken. Zo werden er wortels aangetroffen en bieslook. Na even de groente te hebben gewassen, hadden de kleinkinderen een smakelijk hapje. Na een kort beraad van de ceremoniemeester, werd Lauren het meisje gevraagd de openingshandeling te verrichten. Even oefenen was noodzakelijk, want ze moest het zware toegangshek openen. Onder toezicht van een 10 tal belangstellende verrichtte Lauren dan de gevraagde handeling en werd de nieuwe moestuin wagenspeelplaats voor geopend verklaart.

Een toost volgde, waarna de reeds omschreven “paal in de grond vast zetten” handeling ter “finé” werd uitgewerkt.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

Foto Impressie klik hier.