Aan alle artsen van het gezondheidscentrum Soesterkwartier.(Ingezonden brief)

//Aan alle artsen van het gezondheidscentrum Soesterkwartier.(Ingezonden brief)

Aan alle artsen van het gezondheidscentrum Soesterkwartier.(Ingezonden brief)

Hierbij wil ik jullie hulp in roepen  bij het bestrijden van een heel erg ongezonde situatie in het laatste gedeelte van het Soester kwartier .  Het is altijd al een ramp, maar zeker nu het zo warm is, is er volgens ons een gevaar voor de gezondheid aan het ontstaan, voornamelijk in de bermen/bosjes/grasjes rond de speeltuin, maar ook rond de vijver op de Dreef.

Het gras is verdroogd en er ligt alleen nog maar hondenpoep, het stinkt er vreselijk en de kraaien verspreiden de poep ook nog eens. Bacteriën en (stront)vliegen komen zo de huizen binnen.  Dit allemaal rond de speeltuin, waar,  nu het vakantie is nog , meer kinderen hun dag moeten doorbrengen.

Wij, een aantal bewoners, hebben al dit al eens eerder aangekaart bij Wijkbeheer/Handhaving en er is een keer een boete uitgedeeld aan iemand die geen zakje bij zich had. Sindsdien heeft iedereen een zakje bij zich,  alléén het wordt niet gebruikt.

Wij zijn ten einde raad. Volgende week komt iemand van wijkbeheer bij ons op bezoek ( om een andere reden)  en  ook bovenstaande zal nog weer eens aangekaart worden. Maar voordat/als  er eventueel actie wordt ondernomen gaat er weer een hele tijd over heen.

Onze vraag is of jullie ons en de kinderen op een of andere manier kunnen helpen,( zie hun rap)  misschien kan de GGD ingeschakeld worden, misschien om de toestand vanuit gezondheidsreden bij de gemeente aan te kaarten, misschien ook door  met patiënten hierover te praten. Voorlichting te geven.  Er moet echt iets gebeuren.

Mensen die aan het Isseltse veld wonen kunnen vanwege de stank hun slaapkamer ramen niet open hebben. Als wij als mede bewoners mensen op hun gedrag aanspreken worden we als verraders betiteld of bedreigd of genegeerd.

Bezorgde en betrokken buurtbewoners van dit deel van het Soesterkwartier.

H.Bosch

Honden POEP foto’s v.a. de Dreef vijver naar de Noordewierweg

Tijdens eerst een onderzoek of de poep rondom de speeltuin ligt, een ontmoeting met dit bedrijf die vegen en snoeien;
Mogelijk dat de drollen nu, bij deze droogte, opgeveegd / geharkt zouden kunnen worden als noodoplossing. Verder foto’s genomen v.a. de bocht in de Noordewierweg, zelfs op ’t fietspad drollen!

Tijdens eerst een onderzoek of de poep rondom de speeltuin ligt, een ontmoeting met dit bedrijf die vegen en snoeien;
Mogelijk dat de drollen nu, bij deze droogte, opgeveegd / geharkt zouden kunnen worden als noodoplossing. Verder foto’s genomen v.a. de bocht in de Noorderwierweg, zelfs op ’t fietspad drollen!

Door |2018-07-14T20:10:47+00:00zaterdag, 14 juli 2018 |2 Reacties

2 Comments

  1. Joke Sickmann 14 juli 2018 om 21:49 - Antwoorden

    Het zou me niet verwonderen als er op meer plaatsen in het Soesterkwartier deze stank voorkomt. Vroeger was dat bij de St.Willibrordusstraat ook het geval. Laat ieder die een plek weet dit melden. Het probleem moet mogelijk grootscheeps aangepakt worden.

  2. Rene Polhout 15 juli 2018 om 08:37 - Antwoorden

    Ja gemeente kijk eens naar wat er per jaar aan hondenbelasting betaald word en gebruik dat geld eens voor wat het bedoeld is! Schaf eens een paar poepzuigers aan zoals de gemeente soest en zorg dat bv. het hondenuitlaatveld achter Vreeland het jaren terug beloofde looppad eens krijgt zodat je daar met je hond kunt lopen.
    Komt u aub ook even langs mijn voortuin om te ruiken wat katten met mijn voortuin doen.

Geef een reactie