Pressie, pressie, pressie!’

JO8-1 doet het weer

De JO8-1 mocht weer aan de bak. Negen uur in de ochtend, drie graden boven nul: de acht pupillen van de KVVA-JO8 stonden er. En met hen enkele ouders: al droegen die warme jassen en mutsen. De tegenstanders kwamen uit Scherpenzeel: de Valleivogels. Om halftien startte de wedstrijd: een jongen in de goal, vijf in het veld, dat voor dergelijke wedstrijden een kwart van het normale veld beslaat. De KVVA JO8-1 speelde weer het spelletje waar ze zeer bedreven in zijn: pressievoetbal… Jagen op de bal en de tegenstander geen moment rust gunnen.

Pootjes haken

Voetbal op de helft van de tegenstander en als er dan toch een counter komt als een razende terugrennen. En natuurlijk vertrouwen op de keeper, want keepen blijft bij de zevenjarigen een lastig punt. Na tien minuten lagen er al twee ballen in het doel van de Valleivogels. En KVVA bleef doorgaan met het opvoeren van de druk, dat werd helaas niet in dank afgenomen. De spelbegeleider, bij de pupillen is er geen scheidsrechter, maar iemand die moet zorgen dat het ‘goed’ verloopt en de kinderen het leuk blijven vinden. Maar onbedoeld werden toch de nodige pootjes gehaakt. En moest de spelbegeleider weer het spel stilleggen. Toch bleef het een leuke wedstrijd, waarbij met een groot aantal afstandsschoten maar ook combinaties door het midden KVVA uitliep naar 7 – 0.

Limonade

De 8 – 0 volgde ook, toen vanuit een corner de bal in gedribbeld werd en daarna op de goal werd geschoten. Om het leuk te houden gaf uiteindelijk de spelbegeleider bij een ‘scrimmage’ in de buurt van het strafschopgebied een vrije trap aan Valleivogels. En die werd er mooi, hard ingeschoten. 8 – 1… Aan het einde van de wedstrijd was er limonade, werd de tegenstander bedankt voor de wedstrijd en volgde de penaltyreeks.

Succes

De wedstrijdbegeleiders/ trainers van KVVA waren blij met de overwinning, want het gaat er op lijken dat dit pupillenelftal naar de tweede en misschien wel naar de eerste klasse kan. Het spelen op druk, het sportief blijven, het zien van en vertrouwen in elkaar, het zijn de ingrediënten voor leuke wedstrijden en succes. Of die middag het echte KVVA dit ook heeft laten zien … kijk op de site van KVVA! (kvva.nl)

Marc den Elzen – team-manager KVVA JO8-1